Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Ramazan Ayı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, “Yüce Allah (c.c)’ın bizlere vermiş olduğu tüm nimetlerin kadrinin bilinmesine vesile olan, insanda şükran hisleri uyandırarak, yoksulların çaresizlerin halinden anlama şuuru veren ve sabır denilen en yüksek ahlaki meziyete büründüğümüz oruç ayına erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Fert ve toplum olarak huzura, sevgiye, saygıya ve yardımlaşmaya en fazla ihtiyaç duyulan bir dönemden geçildiğini ifade eden Başkan Alan, mesajına şöyle devam etti:

“Birlik ve beraberliğimize her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz ortadır”

“Günlük hayatımızda kişisel zaaflardan dolayı ortaya çıkan bir takım eksiklikleri ve hataları kapatmaya, zaman zaman ihmal ettiğimiz insani ilişkilerimize bu kutlu ayı fırsat bilerek daha da önem vermeliyiz. Birlik ve beraberliğimize her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz ortadır. Manevi duyguların doruğa ulaştığı bu müstesna ayda ihtiyaç içerisinde ve zor şartlar altında yaşamını sürdürmek zorunda kalan vatandaşlarımızın maddi ve manevi yardımlarına koşarak dertlerine derman olmaya çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini barındıran on bir ayın sultanı Ramazan Ayının başta bütün Üyelerimiz olmak üzere tüm halkımıza ve insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah (c.c.)’tan niyaz eder, ibadet ve duaların kabul görmesi dileklerimle, saygılar sunarım.”