Başkan Albayrak: Fırsatçılara Çok Ağır Cezalar Kesilecek

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak deprem sonrası fırsatçılık yapan konut sahiplerini uyararak, ağır cezaların kesileceğini belirtti.

Başkan Albayrak: Fırsatçılara Çok Ağır Cezalar Kesilecek

Fırsatçılara seslenen Başkan Albayrak, “Deprem felaketinin yaşandığı ülkemizde konut sorunu başladı. Yaşanan konut sıkıntısını fırsata çevirmek isteyenler ev kiralarını bir gecede iki ve üç katına çıkardılar.Ülkemizin kenetlendiği bu zor dönemde sizin yaptığınız fırsatçılık yanınıza kalmayacak.Tespit çalışmaları başladı devletimiz bunun hesabını soracak” ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ’DA SAHA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Başkan Albayrak, “ Ülkemiz son yıllarda büyük imtihanlardan geçmektedir. Kahramanmaraş merkezli büyük deprem Elazığ’da da etkisini gösterdi. Özellikle deprem sonrası ilimizde Gazi Caddesi başta olmak üzere bir çok binanın ağır hasar almasını ve Malatya’dan Elazığ’a kiralık ev bulmaya gelen depremzede vatandaşların yoğun taleplerini fırsat bilerek kiraları fahiş oranlarda artıran ev sahipleri hakkında şikayetler aldık. Şikayetler üzerine odamız, deprem nedeniyle ev kiralarını artıran  mülk sahiplerini tespit  amacıyla saha çalışmaları başlatmıştır” dedi.



VERİLER TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜYLE PAYLAŞILACAK

Başkan Albayrak, “24 Ocak 2020 tarihinde ilimizde meydana gelen deprem sonrası oluşan konut açığını fırsata çevirenler şimdi aynı senaryoyu tekrarlıyorlar. Ülkemizin dört bir yanında vatandaşlarımız deprem bölgesine yardım etmek, enkaz altından hayatlar kurtarmak için uğraşırken bazı kendini bilmez mülk sahiplerinin bu fırsatçılığına tepkisiz kalamazdık. Bu nedenle odamız, mağduriyetlerin önüne geçmek için daha önce kiralık ev fiyatlarıyla alakalı bir takip mekanizması oluşturmuştu.Bu takip sistemiyle aldığımız verileri deprem sonrası verilerle karşılaştırmaya başladık. Lokasyon ve binanın genel durumuna bağlı olması gereken makul kira fiyatlarını deprem sonrası verilerle karşılaştırıyoruz. Bu çalışmayı hem dijital platformlarda hem de sahada bire bir görüşmelerle tespit ediyoruz. Tespit ettiğimiz fırsatçıları Ticaret İl Müdürlüğü ile paylaşacağız.Çok ağır cezalar kesilecek” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137