Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak, Kasaplarla ilgili bir önceki görüşme hakkında gelişmeleri takip etmek ve Bakanlıkla olan iletişimi güçlendirmek adına tekrar Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri ile görüşme yaptığını belirtti.

Başkan Albayrak, “Esnafımızın sorunlarını sadece söylemlerde bırakmıyoruz. Gerekenler neyse en iyi şekilde yapılacaktır. Daha önce Ankara ziyaretimizde bir çok sektörümüzün sıkıntılarını Bakanlıklara ilettik. İşimiz sadece sorunları iletmekle bitmiyor tabiki. Konuların takipçisi olunması gerekiyor. Bizde bu kapsamda kasap sektörünün sıkıntılarının sadece lafta kalmaması ve çözüme kavuşturulması için yeniden Bakanlığa giderek sorunlarla alakalı görüşme gerçekleştirdik” dedi.

ALBAYRAK: KASAPLARIMIZ SUCUK VE SOSLAMA YAPAMAYACAKSA BU İŞİN NE ANLAMI KALIYOR

Kasaplarımızın yasaklarla ve kısıtlamalarla boğuştuğunu belirten Albayrak, “İşin ehlinde olması lazım ki aldığınız hizmet iyi olsun. Kasap sucuk yapamayacaksa, soslama işlemlerinde kısıtlama yapılacaksa bu işin ne anlamı kalıyor. Küçük esnafı korumak adına sadece açıklama yapmak bir çözüm aracı değildir. Konuların çözüme kavuşturulması gerekir. Kasaplarımızın sucuk ve soslama yapamaması anlamsız bir uygulamadır ve bu yanlıştan dönülmesi gereklidir. Tüm sektörlerimizde olduğu gibi kasap sektöründe faaliyette bulunan esnaflarımız bilsinler ki, bu konuların takipçisiyiz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Tüm esnaflarımız müsterih olsun. Şehrimizde faaliyette bulunan kasaplarımızın sorunlarının çözümü için daha önce yaptığımız görüşmelerin takibini yapmak için Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Nihat Pakdil ve Personel Genel Müdürü Sayın Adem Dinç ile görüşmelerimiz oldu. Bakan yardımcımıza kasapların kısıtlama ve yasaklar nedeniyle yaşadıkları sıkıntılar için bir çözüm önerisi sunduk. Sağolsun sayın Pakdil gerekli notlarını aldı ve konunun seyri hakkında iletişim halinde olacaklarını ve çözüm noktasında gerekenlerin yapacaklarını belirttiler” dedi.

ALBAYRAK: SORUNLARININ ÇÖZÜME KAVUŞMASI İÇİN TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ

Görüşmelerin çok olumlu geçtiğini belirten Albayrak “Bu görüşmelerimiz yakın zamanda meyvesini verecektir. Tüm sektörlerimizin problemleri bulunmakta. Bizle aşama aşama bu problemleri çözmeye başladık. İnşallah kasap sektöründe faaliyette bulunan esnaflarımıza çalışmalarımızın ardından güzel haberler vereceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.