Başkan Aras, Sendika Çalışmalarını Anlattı

Eğitim Bir Sen Elazığ 2 Nolu Şube Başkanı Haluk Aras ve beraberindeki heyet medya grubumuzu ziyaret etti. Eğitim Bir Sen 2’nolu Şubenin çalışmalarından bahseden Başkan Aslan medya grubumuzdan da övgü ile bahsetti.

Başkan Aras, Sendika Çalışmalarını Anlattı

Eğitim Bir Sen Elazığ 2 Nolu Şube Başkanı Haluk Aras, Hukuk ve Toplu sözleşmeden sorumlu Başkan Yardımcısı Maruf Hurşit Demirel, Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Veysel Bulut, Eğitim ve Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Kemal Kara ve Basın ve iletişim Başkan Yardımcısı Fatih Aydın medya grubumuzu ziyaret etti.

Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık tarafından karşılanan heyet çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ARAS: YAPMIŞ OLDUĞUNUZ ÇALIŞMALARDAN DOLAYI STK OLARAK TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Medya grubumuzdan övgü ile bahseden Eğitim Bir Sen Elazığ 2 Nolu Şube Başkanı Haluk Aras, “Kanal Fırat medya grubunda arkadaşlarımız mesai kavramı dışında  verili bir şekilde zor şartlarda bu görevlerini her daim yerine getiriyorlar. Basın bizim için, ülke için hem demokrasi, hak ve özgürlükler açısından olmazsa olmaz kuruluşlarımızdan biri. Bu anlamda yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı STK olarak teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ARAS: BU KONUDA GERÇEKTEN İRADESİNİ ORTAYA KOYARAK BU SINAVI AÇTILAR

Başkan Aras, “Bizim için bu yıl önemli olan konulardan biri bu yıl toplu sözleşmede kararını aldığımız ama 2022 yılı içerisinde mutlaka bitirilmesi gereken bir konu varı. O da sözleşmeli konusuydu. Bu konu kamuda büyük bir sorundu. Yıllarca çözülmeyen bir konuydu. Nihayetinde yetkili sendika olarak bu konuyu çözdük. Kurum olarak takip ettiğimiz konulardan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı vardı. Zaten bugün yarın mülakatlar bitecek. Burada da uzun yıllardır yapılmayan bir sınav vardı. Sağ olsun mevcut Rektörümüz Fahrettin Göktaş hocamız göreve başladıktan sonra konuyu kendisine ilettik. O da bu konuda gerçekten iradesini ortaya koyarak bu sınavı açtılar. Normalde diğer kurumlarda bir sistematiği olan bir sınav. Burada ne yazık ki uzun yıllardır açılmıyordu. Bu yüzden açılması bizim için önemli. Eğitim Bir Sen Genel Merkez olarak bu konu YÖK ile görüşülüyor. Bizde zaten kurum bazlı bunu görüşüyoruz. Bu sınavların artık sistemi olmalı. 2 yılda bir mi, 3 yılda bir mi bu sınavların açılması lazım ve şu olması lazım. Boş olan bütün kadroların açılması lazım. Yaklaşık 20 yıldır açılmayan şube müdürlüğü sınavını normalde görevde yükselme sınavına tabidir ama geçmişte bu hep hile yoluyla kullanıldığı için bu kadro açılmıyordu. Hocamız bunu da açtı. Bu anlamda kendisine bu konu için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137