Başkan Arslan: Akaryakıt İstasyonları Kapanmanın Eşiğinde

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, “akaryakıt istasyonlarının kapanma eşiğinde” olduğunu belirterek TOBB ve EPDK’ya başvuru yaptıklarını ifade etti.

Başkan Arslan: Akaryakıt İstasyonları Kapanmanın Eşiğinde

Elazığ TSO tarafından Akaryakıt sektörünün sorunlarına çözüm bulunması ve taleplerinin karşılanması amacıyla TOBB ve EPDK nezdinde girişim başlatıldı

Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, “Odamızın ilgili sektör temsilcileri tarafından hazırlanan raporda akaryakıta ardı ardına gelen zamlarla birlikte kâr marjının düştüğü ve kapanmaların kapıda olduğu ifade edilmiş olup, iyileştirmenin ivedi şekilde sağlanmaması halinde Türkiye genelinde istasyonların birer birer kapanmaya başlayacağı, vatandaşın benzin ve mazot bulmakta sıkıntı yaşayacağı belirtilmiştir" uyarısında bulundu

ARSLAN: AKARYAKIT İSTASYONLARI KAPANMANIN EŞİĞİNDE

Başkan Arslan, Elazığ TSO 7. Meslek Komitesi Üyelerinin sahada yaptığı çalışmalar ve sektörün sorunlarıyla ilgili hazırlamış oldukları raporun TOBB ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)’ya gönderildiğini ifade ederek “Sürekli sahada olan ve sektörün nabzını tutan Meslek Komite Üyelerinin raporunda EPDK kararıyla Akaryakıt istasyonlarının 2005’ten itibaren akaryakıt ürünlerinden litre başına 1 lira kazandıklarını ifade ederek “İstasyonlarımız Mazot 5 lirayken 1 lira kazanıyordu, şimdi 14 lira oldu yine 1 lira kazanıyor. Kâr oranı yüzde 20’den yüzde 9’a düşmüş durumda. Buna karşın maliyetlerde ciddi bir artış oldu. Son dönemde elektriğe yüzde 200 zam geldi, personel maliyetleri yüzde 45-50 arttı. Tüm girdilerde artış yaşanırken, sektörün karlılığı pul olmuş durumda. Sektör temsilcilerimiz mevcut iyileştirmenin ivedi şekilde sağlanmaması halinde ülke genelindeki istasyonların birer birer kapanmaya başlayacağı, vatandaş ve üreticilerin benzin ve mazot bulmakta sıkıntı yaşayacağı uyarısında bulunmaktadırlar” dedi.

ARSLAN: ENFLASYON ORANINDA ARTAN KÂR MARJI TALEBİ

Başkan Arslan, sektör temsilcileri ve istasyon sahiplerinin, kârlılıkların mutlaka yüzdelik bazda belirlenmesi ve günün koşullarında bu oranın en az yüzde 20 olması talebinin EPDK’ya bildirildiğini söyleyerek, “2005’te alınan bir kararla akaryakıt sektöründe kâr marjının 1 lira olarak sabit tutulduğunu, bu rakamın akaryakıta gelen zamlara rağmen hiçbir şekilde değişiklik göstermeyip, artmadığına dikkat çekerek; “Kârlar erirken, maliyetler katlanarak artmış durumda. Sektör temsilcileri bu uygulamanın değişmesini, enflasyon oranında artan yüzde olarak bir kâr marjına sabitlenmesini talep ediyor. Odamız üyesi sektör temsilcisi arkadaşlarımızın ifadesine göre şu anda sektör batıyor. Bir iki kere daha zam gelmesiyle birlikte istasyonların kapanmaya başlayacağı belirtiliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Doyumsuzlar
Doyumsuzlar - 2 yıl Önce

Kapatın, kapatmazsanız....

Engineer
Engineer - 2 yıl Önce

Vah vah vah,baskanada bak! Kârlar ı 1 den 0.9 a düşmüşmüş diye sızlaniyor,peki ya akaryakittan ekmeğini çıkaranlar için hiç mi bir diyeceğin yok.Kapanirlarmis,ticaretin yüzde elli si riski göze almakla başlar,Kazanmıyorsan
kapatsın,kimi ne ilgilendirir, kâr ederken bizlerle mi,devletle mi paylaştı.Sen bu son zamanlarda bayağı, sıradanlaştın,herhalde seçim endişen var.Fakat yakışmıyor.

Çifçi
Çifçi - 2 yıl Önce

13 milyon olmuş mazot neyi kaptılar anca bize

ERCAN
ERCAN - 2 yıl Önce

Sayın başkan şehrin onlarca problemi var. Şehir yıllardır kalkınamıyor. Göç veriyor. Özel ve kamu yatırımlarında aslan payını civar iller devamlı alıyor. Bu kronik problemler çözüm beklerken sizin bu konuların üzerine üzerine gitmeniz beklenirken maalesef başka konulara odaklanıyorsunuz. Bu şehrin sizden beklentileri bu mu? Deprem yaşamış bir il diğer illerle aynı 6. bölge teşvikten yararlanıyorsa bu durum bile sizin yetersizliğinizdir. O koltukları daha girişimci insanlara bırakınız.

Levent SERİNKAYA
Levent SERİNKAYA - 2 yıl Önce

Sayın başkan bunlar 1 lira kazanırken hepsi milyonluk arabalara biniyorlardı. yazık olmuş kar edememişler. üzüldüm vatandaşın anası ağlıyor üzülen başkanımız yok.

Nailbeyli
Nailbeyli @Levent SERİNKAYA - 2 yıl Önce

mahlelim doğru söyledin ağzına sağlık. can sağolsun.

Başkan başka işler için çalış
Başkan başka işler için çalış - 2 yıl Önce

Petrol sahipleri bir tankerde 35999 TL yapıyor kazançları yetmiyor mu küçük esnafı düşün lütfen

Gakko
Gakko - 2 yıl Önce

Vah vah Asilhan beyin derdine bak. Halk ne yapsın peki çiftçi ne yapsın ona bir sözün yokmu. Ama diyemezsin yürek ister

Erol BOZKUŞ
Erol BOZKUŞ - 2 yıl Önce

Sevgili Hemşerilerim bende bir Petrolcülük ve Başkanınızı tanımam ama,her meslek mensuplarının sorunları gibi petrol bayilerininde sorunlarını dinlemek ve çözüm bulmakla, ilgili yerlere sesini duyurmakla mükelleftir.
Arabanızın deposuna doldurulan yakıtın parasının çok büyük kısmı vergi olarak devlete gidiyor( Devlet adına vergi tahsildarcılığı yapıyoruz)
Akaryakıt dağıtım şirketlerinin malını satıyor(Perakendecilik yapıyoruz)
24 saat açık olma durumuyla gelene gidene yolcuya şoföre bedava sığınak olup, tuvaletçilik yapıyor.
Art niyetli olmayan müşterilerine ,Çiftçisi,Madençisi,mütahitine veresiye yakıt vererek bedava finansörlük yapıyoruz.Her istasyoncu yanında onlarca kişi çalıştırıp isdihtam sağlıyoruz.
Parası yetmediği zaman bankacıların veya tefecilerin eline düşüp sağlığından ve huzurumuzdan oluyoruz.
Yukarıda bir hemşerimiz tanker başı çok yüksek bir kar etiğimizi yazmış.Bu paradan şu an cebimize 1 krş bile girmediği gibi artan maliyetlerden sonra sürekli zarardayız.Eğer bu hemşerilerimizden sayısal ve rakamsal olarak Bilgi isteyen olursa seve seve Bilgi veririm.Yoksa işin aslını bilmeden iftira atmak hiç bir Gakko kardeşime yakışmaz.Selam ve saygılarımla….


SIRADAKİ HABER

banner137