Başkan Arslan: Maden İhalesinin Detaylarını Cumhurbaşkanımıza Aktaracağız

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Kanal Fırat ve Kanal E televizyonlarının canlı yayında Elazığ’ın Maden ilçesinde bulunan maden sahası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Arslan önümüzdeki günlerde bu konun detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taşıyacaklarını açıkladı.

Başkan Arslan: Maden İhalesinin Detaylarını Cumhurbaşkanımıza Aktaracağız

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, canlı yayında Elazığlı vatandaşların evine konuk oldu.

Başkan Arslan, Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları ortak canlı yayınında Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık’ın sorularını cevaplandırdı.

ETSO Başkanı Asilhan Arslan Maden İlçesi’nde bulunan ve oldukça değerli olan maden yataklarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuyu görüşeceklerini açıkladı.

ARSLAN: CUMHURBAŞKANIMIZA BU KONUNUN TÜM DETAYLARINI İFADE EDECEĞİZ

Başkan Arslan, “Cumhuriyet öncesi dönemine dayanan Maden’de Ergani bakır işletmemiz vardı. Türkiye’nin en büyük bakır madenlerinden birinin olduğu ve o alanda işletme tesislerinin olduğu muazzam bir oluşumdu. Cumhuriyet sonrası dönemde ağır sanayiye damga vurmuş çok muazzam bir yapılandırma vardı ki 5 bine yakın çalışanı ile Maden’imiz belli bir noktada Elazığ’ımızdan daha gelişmiş bir noktaydı. Şuanda da Maden’de tespit edilen büyüklük yaklaşık 35 milyon ton ile 40 milyon ton civarında madenden bahsediyoruz. İçeriğinde bakır, demir, çinko, altın, kobalt ve bakır var. Bunların tüm süreçlerini anlatacağız. Bunlar nasıl bir büyüklük ifade ediyor? bunlar için neler yapılabilir? Bunların her birini detaylı bir şekilde açıklayacağız. Konuyu cumhurbaşkanımıza iletmek üzere de girişimlerimiz başladı. Elazığ’ımızda ki meslek odalarımız, Ticaret Borsamız, esnaf odalarımız ve tüm ekonomi sivil toplum örgütlerimiz ile birlikte sayın cumhurbaşkanımıza bu konu tüm detayları ile ifade etmek üzere bir randevu talebimiz var. Bu konu çok önemli. İhale sürece ve yaşananları cumhurbaşkanımıza anlatacağız. Bunun dışında hukuksal süreçte devam ediyor” dedi.

ARSLAN: 3 BİN 500 KİŞİLİK BİR İSTİHDAM HEDEFLİYORUZ

Başkan Arslan, “Diyelim ki Elazığ’ın sermayesi gelip bu yatırımı yaptı. Bu yatırımla birlikte bir kazanç elde etti. Bu şehri nereye götürür? Böyle bir gerçek varken ve bunu gerçekleştirmekte mümkünken, hayata geçirmekte bu kadar kolay çünkü Elazığ’da yüzyıllık madencilik sektörü var. Maden varlığımız şehrimizin kalkınması için büyük bir fırsattır. Koca koca firmalarımız var bunların çok iyi kadroları var. Devasa endüstriyel fabrikalar kurup, işleten, yürüten ve bundan kar eden çok fazla firmalarımız var. Aynı zamanda yerelde de çok ciddi ufaktan büyüğe ciddi birikimi olan bu şehri sahiplenmek isteyen bu şehrin vatandaşları güzel hemşehrilerimiz var. İşte onları doğru bir yöntemle, adilane yöntemle bir araya getirip liyakat esaslı bir araya getirip bu tesisleri önce ihaleye kazandırmak sonrada tesislere kazandırmak istiyoruz. Genel çalışmalarımızın temelinde bu var. Bazı üniteler haricinde 3 bin kişi ile 3 bin 500 kişi arası bir istihdam hedefliyoruz. Oradan çıkan ürünlerin kablolara, çeşitli elektrik devrelerine ve benzeri malzemelere döndüğünü düşünürsek iş bambaşka bir boyuta gider. Bizim birinci önceliğimiz ve son önceliğimiz ihaleyi alıp tesisi kurup Elazığ’ı zenginleştirmek” diye kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2022, 11:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Hakan
Hakan - 2 yıl Önce

Sayın Başkan samimi gibi. Umarız ve dileriz ki Elazığ ve ülkemiz için olumlu sonuç olsun. Önemli olan sonuç tabii...

Ahmet çavuş
Ahmet çavuş - 2 yıl Önce

Böyle önemli bir varlığı Cumhurbaşkanından habersiz birşey yapamazlar

Elazigli
Elazigli - 2 yıl Önce

Kimin ne çıkaracağı önemli değil. Önemli olan Elazığ'a ne katacağı? Bu madenlerle ilgili kesinlikle ürün üreten fabrika açılması sözü ihalede olmalıdır. Yıllarca Elazığ'ın madenleri başka illerde ürüne dönüştü. Elazığdan çıkart başka illerde değerlendir bu kabul görmüyor. Elazığlı bazı firmaların Elazığa kattığı şeyler de tartışmalı. Elazığdan kazanıp başka illeri zengin eden çok sayıda firma var. ETSO başkanını daha belirgin isteklerle kamu oyunda gündem oluşturmasını istiyoruz. 670 680 bin nüfusulu olması gereken Elazığ 588 binde kalmışsa kimse kusura bakmasın.

.
. - 2 yıl Önce

Ticaret müdürlüğünde DEĞİŞİM ne zaman?

Ethem Gülbay
Ethem Gülbay - 2 yıl Önce

Bırakın şu şahısların bakır madenini almasını. Yeraltı zenginliklerimizi ha Elazığ kız ha başkası ne farkeder?Bize ne faydası var. Onun için buraların devlet tarafından işletilmesi kazım. Bunlar yani akp eninde sonunda Abbas yolcu dur

SIRADAKİ HABER

banner137