ICC Yönetim Kurulu Üyesi ve Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan İstanbul’da düzenlenen ‘Ticaret Savaşları, Brexit ve Çok Taraflı Ticaret Sisteminin Geleceği’ toplantısına katıldı.

Başkan Arslan toplantıda Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’la da bir araya geldi.

Başkan Asilhan Arslan Bakan Pekcan’la 1996 yılında imzalanmış olan Gümrük Birliği Anlaşmasının ticaret savaşlarında Türk iş dünyasına olumsuz yansımalarını değerlendirdi.

ARSLAN: KONU GÜNDEME TAŞINMIŞTIR

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile gerçekleştirilen ikili görüşme hakkında bilgiler veren Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, küresel ekonomik savaşlarda iş dünyasının 1996 yılında imzalanan Gümrük Birliği Anlaşması ile elinin zayıfladığını ifade ederek, “Sayın Bakanımızla Ticaret savaşları, Brexit ve çok taraflı ticaret sisteminin geleceği konulu uluslararası katılımla gerçekleşen bir organizasyonda bir araya gelme fırsatımız oldu. Konuyla birebir ilişkili olduğu için Sayın Bakanımıza 1996 yılında imzalanan AB-Gümrük Birliği Anlaşmasının yeniden revize ihtiyacı olduğunu birçok noktada Ülkemizin dezavantajlı konumda kaldığı hususunu değerlendirdik. Ülkemizin de bu dezavantajları ortadan kaldırma noktasında yoğun girişim ve temasları söz konusu. Sayın Bakanımıza Küresel ticaret savaşlarının yürütülen diplomasi çalışmalarını ilerletme veya geriletme anlamında nasıl etkilediğini ve bu konularda neler yapılabileceğini sordum. Sayın Bakanımız iş dünyasının devlete destek olma anlamında lobi çalışması yapmasının çok yararlı olacağını ifade etmiştir. Sayın Bakanımız özellikle AB ülkelerine ihracat yapan iş dünyasının muhatabı olan AB ülkelerindeki müşterilerinden kendi ülkelerinde ilgili bakanlıklar nezdinde Türk iş dünyasının dezavantajlarını kaldırılması hususunda talepte bulunmaları için bizlerden beklentileri olduğunu ifade etmişlerdir. Bu anlamda ICC toplantısı çok yararlı olmuş, AB’li muhataplarımızla bu toplantı vesilesiyle konu gündeme taşınmıştır. Ülkemizin her köşesindeki iş dünyası temsilcilerimizin de Sayın Bakanımızın çağrısına istinaden çalışma yapmalarını özellikle istirham ediyoruz” ifadelerinde bulundu.