Kanal Fırat Televizyonuna özel açıklamalarda bulunan Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, ilçede alınan COVİD-19 tedbirleri ile ilgili açıklama yaptı.

ATLI: HEMEN TALEPLERİNİ KARŞILIYORUZ

Bir süre önce korona virüsü atlatan Başkan Atlı, “Bir tek bizim ülkemizde değil bütün dünya üzerinde bu var. Allah bir an önce bu sıkıntıdan bizleri kurtarsın. Bende o süreci gördüm ama çok şükür ben o süreci çok ağır geçirmedim. Hafifti belki aldığım tedbirlerdendi. Ben elma sirkesi içtim, arı sütü, polen yedim. Hafif geçirdim. Bizim Keban’da şu an bildiğim kadarıyla 5 vaka var.  Kurban Bayramına kadar hiç yoktu. Ama dışarıdan gelenlerden bulaştı. En son 5’e düştü. Biz o süreçte zaten 10 bin tane maske dağıttık. İlaçlama yaptık. Sokakları yıkadık. O dönem özel araçları bile dezenfekte ettik. Kurumlara gidip dezenfekte ediyoruz. Okulları yapıyoruz. Resmi araçlar olsun kim çağırsa hemen taleplerini karşılıyoruz. Bu süreç sıkıntılı bir süreç. Diğer günlük hizmetlerimizin yanında birde bu var. O süreçte hasta olan yaşlılarımız vardı, personellerimiz hizmetlerini götürüyordu. Şimdi pek yok ama olunca ara ara onları da yapıyoruz” dedi.

ATLI: PET ŞİŞELERİNİN YANINDA BİRDE MASKELER VAR

Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyun çağrısı yapan Başkan Atlı, “Maalesef Keban’da çok söylememize rağmen maskeleri yere atıyorlar. Biz geçen gün Çarşamba günü temizlik yaptık. O pet şişelerinin yanında birde maskeler var. üzücü bir şey ama ne diyelim rabbim insanlara feraset versin. Hala yere atıyorlar” diye kaydetti.