Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İçişleri Bakanlığı’ndan gönderilen genelge ile devam eden inşaatlarda çalışmalarının durdurulduğu ortaya çıktı. Genelgede, inşaat halindeki binalar için ilgili idarelerce en geç bir ay içinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetkilendirilen kurum veya kuruluşlardan teknik rapor alınmasının zorunlu olduğu belirtildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Miraç Ayaz, yapı denetim incelemesi sürecinde olan inşaatların durdurulduğunu belirterek, sürecin bir ay süreceğini kaydetti.

Başkan Ayaz, sürecin aşağıya çekilmesi amacıyla yerel yöneticilerin denetimlerini hızlandırdığını söyledi.

Elazığ’da Esnaflar Ayaklandı! Elazığ’da Esnaflar Ayaklandı!

Ayaz, “Yapı denetimlerin incelenmesi konusu münasebetiyle yasal süresi 1 ay olarak belirlenen inşaatlar durduruldu ve şuanda yapı denetim sürecinde olan inşaatlar denetlemeye alındı. Bu süreç hızla devam ediyor. Sıkıntısı olmayan inşaatlar tutanak haline getirilip bakanlığa bildiriliyor. Bu süreç yaklaşık olarak 1 ay içinde tamamlanacaktır. Nisan ayına kadar yasaklar sürecek diye dedikodulara inanmayalım. Bakanlığın bize gönderdiği resmi tebligatta bu sürecin bir ay süreceği ve Elazığ’daki yerel yöneticilerimiz de bu süreyi 1 aydan daha aşağıya çekmek için çalışmaları sürdürüyor. Tüm müteahhitlerimizden anlayış bekliyoruz” dedi.