Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Elazığ ziyaretinde Öğretmenevi ve Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasının Çaydaçıra Kavşağındaki İletişim Lisesi’nin yerine yapılacağı, İletişim Lisesi’nin ise Ataşehir Mahallesi Güney Çevre Yolu yakınlarına taşınacağı iddiası İletişim Lisesi mezunları ve öğrencilerinin tepkisine neden olmuştu.

Ulusal ve yerel medyada çeşitli alanlarda görev yapan genç iletişimciler konuyla ilgili dün açıklama yapmış ve “İletişim Lisesi’nin şehir merkezinden uzak bir yere taşınması demek, gelecek süreçte öğrencilerin tercih etmeyeceği ve bu nedenle lisenin kapanması anlamına geleceği demektir. İletişim Lisesi’nin alanı itibariyle şehir merkezine en yakın noktada olması gerekmektedir” demişlerdi.

Konuyla ilgili bir açıklama da Memur Sen Elazığ İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi’den geldi.

“BU OKULUMUZU BİR KENARA DOĞRU İTMEK DOĞRU DEĞİL”

Kanal Fırat televizyonunda yayınlanan “Furkan Dilaver ile Son Baskı” programına katılan Başkan Bahşi, “İletişim lisesindeki öğrencilerimiz, mezunlarımız ve arkadaşlarımız tedirgin olmasınlar. Çünkü İletişim Lisemizin yani Necip Güngör Kısaparmak Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin bulunduğu yer bina açısından çok uzun vadeli bu binanın bu okula hizmet etmesi mümkün değil. Ama bu okulumuzu bir kenara doğru iterek başka bir yerde bina yapıp okulun yerine de Öğretmenevi ve Müdürlük Binası yapılması doğru değil” dedi.

“YILLARCA BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ BURADAN KALDIRILSIN DEDİK”

Zübeyde Hanım Caddesi’ndeki bölge müdürlüklerinin kaldırılması planlanırken bir müdürlük binasının aynı cadde üzerine yapılmasının tartışılacak bir durum olduğunu belirten Bahşi, “Burada fotoğrafın tamamını görmek gerekiyor. Biz yıllardır Karayolları, Devlet Su İşleri, Orman Bölge Müdürlüğü gibi tüm bölge müdürlükleri buradan kaldırılsın dedik. Siz hem buradan kaldırılsın deyip de hem de getirip bu bahsedilen güzergahın sonuna yine bir resmi binayı yapmak tartışılmalı. Fotoğrafın tamamını görerek bunların hepsinin değerlendirilmesi yapılmalı” ifadelerini kullandı.

“ÇAYDAÇIRA KAVŞAĞI TRAFİĞİN TAM DÜĞÜMLENDİĞİ NOKTA”

Çaydaçıra Kavşağı’ndaki trafik yoğunluğuna da dikkat çeken Başkan Bahşi, “İletişim lisesi öğrencilerimiz ve mezunları tedirgin olmasınlar henüz yapılan kesin bir şey yok. Çaydaçıra kavşağı trafiğin tam düğümlendiği nokta. Buraya siz hizmet binası yaptığınız zaman sürekli araç trafiğinin olacağı bir yer haline gelir. Yüzlerce okulumuz var. Bu okullardan müdürlerin, öğretmenlerin, velilerin mutlaka milli eğitim müdürlüğüne işi düşüyor. Ve birde öğretmenevi yaptığımız zaman oranın lokali ve hizmet verecek alanları ile trafik sıkışması olabilir” dedi.

“İLETİŞİM LİSESİNİN MAĞDURİYET YAŞAMAMASI ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Eski devlet hastanesi yer olarak değerlendirile bilinir. Ama hastaneyi öğretmen evine çeviremezsiniz. Çünkü bu mümkün değil. Binanın havalandırmaları ve içi şuan çürümüş durumda. Zaten bir bina iki yıl kaldığı zaman tamamen atıl duruma geliyor. Bina o durumda resmen ölüyor. Bu yine sayın valimizin takdirindedir. Valimiz, milletvekillerimiz, belediyemiz, bürokratlarımız bir araya gelecekler ve iletişim lisesinin mağduriyet yaşamaması elimizden geleni yapacağız.