Başkan Bankur’dan “Sağman Şehitlerini Anma Günü” Mesajı

Sağmanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tarkan Ömer Bankur, 3 Haziran Sağman Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Bankur’dan “Sağman Şehitlerini Anma Günü” Mesajı

Başkan Bankur mesajında; “Fırat’ın kuzeyinde yer alan bölgede bulunan köyümüz tarihi, 1071 Malazgirt zaferinden sonra atalarımızın bölgeye akınları ile başlamıştır ve günümüze kadar varlığını sürdürmüştür. Tarih boyunca her dönem hakimiyeti altında bulunduğu devletlerin yanında olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Bu muhkem duruşun bedelini tarihin tüm sahnelerinde kanla ödeyen köyümüze, PKK terör örgütü 90’lı yıllarda musallat olmuştur. Önceleri korku politikaları ile bölgeye haberler sızdırmış ancak vatandaş üzerinde etkili olamayınca, ilk kanlı eylemini 1993 yılının Ağustos ayında gerçekleştirmiştir. Köy minibüsü şoförü ile muavinini ikametlerinden alarak elleri bağlı bir şekilde diz çöktürüp kurşuna dizerek şehit etmişlerdir. Terör olayının hemen akabinde dönemin dernek yöneticileri ve muhtarlığının talebi ile köye geçici çadır karakol kurulmuş ve köylü gönüllü köy korucusu olarak kendini savunmuştur. Ardından tarihler 17 ağustos 1994 yılını gösterdiğinde kanlı eller yine sahneye çıkmış ve ikinci eylemini gerçekleştirmiştir. Bu olay da 1 şehit ve 2 gazi ile sonuçlanmıştır.” dedi.

Sağmanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tarkan Ömer Bankur, “Olaylar üzerine köyümüzde çadır kent kurularak vatandaşların güvenliği sağlanmaya çalışılmışsa da ağır yaşam koşullarına göğüs geremeyen birçok aile Elazığ’da bulunan yakınlarının yanına göç etmek durumunda kalmıştır.  Devletin köylüye yaparak teslim ettiği şuanda Sağmanda bulunan konutlar sayesinde geriye göç temin edilmiş ve vatandaşlarımız ana yurtlarına dönmüşlerdir. 95-98 yılları arasında çeşitli baskın girişimleri ve taciz eylemler olsa da silahlı kuvvetlerimizin ve köylümüzün üstün gayreti ile bedeli ağır ödetilerek püskürtülmüştür. Köy mevkiine giremeyeceğini anlayan terör örgütü kalleşlikte sınır tanımadığını tekrar göstererek masum sivil vatandaşların içerisinde bulunduğu köy minibüsünü durdurup yaşlı genç demeden dipçik darbeleri ile sürükleyerek derenin kuytusuna götürmüş ve kurşuna dizerek 9 vatandaşımızı şehit 2 vatandaşımızı da gazi etmiştir. Bu olaylar vatandaşımızın canını yaksa da korkuyu yüreğinden silip atan köylümüz düşmana imkan vermemiş ve vatanını müdafaa etmiştir. Devletimizin güttüğü terör politikaları ile bu gün bitme noktasına gelen PKK terör örgütü umuyorum ki en kısa zamanda tarihin çöplüğünde yerini alacaktır. Yalçın kayalıkları, geçit vermez dağları, sert mizaçlı bozkırları ile Türkün ve İslam’ın sancağını ilelebet taşımaya talip olan köyümüz, yıkılmaz bir kale gibi tüm varlığı ile her daim devletinin yanında, dün olduğu gibi bugün de yarın da olacaktır.  Basın Açıklamamıza Köylümüzün hissiyatını dile döken Akif’in mısraları ile tamamlamak isterim. Vatan için ölmek ise kaderim,  Böyle kaderin ellerinden öperim. Bu vesile ile tekrardan Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Gazi oğul, şehit oğul, divan oğul, din oğul Ak döşünden kan fışkıran beşiklere bismillah Düşte gördüm kanlı başın Peygamber’in dizinde Ocaklara, eşiklere, beşiklere bismillah” diye kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137