Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar, geçtiğimiz gün Malatya Aslantepe Höyük’ünün UNESCO Dünya Mirasına alınmasının ardından yaptığı açıklama ile Harput’un UNESCO yoluna dikkat çekmişti.

Yeni bir açıklama yapan Çağlar, Sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulundu.

Türkiye genelinde 903 bin 29 Elazığlının yaşadığına dikkat çeken Çağlar, “Elazığ’ın nüfusu kadar bir nüfus Elazığ’ın dışında yaşıyor. Bundan hareketle bu önemli katma değerin veya başka bir anlatımla bu potansiyelin Elazığ’a yönlendirilmesinin şehre önemli bir katkı yaratacağı görüşündeyiz. Sorun bunun nasıl koordine edileceğidir. Elazığ’ın dışındakilerle birlikte Türkiye genelinde yaklaşık toplam 664 Elazığlı STK’nın bulunduğunu görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

ÇAĞLAR: STK’LARA BİRLİKTELİK ÇAĞRISI YAPIYORUZ

Çağlar, “Tüm STK’ların diyaloğa, ortak proje geliştirmeye ve olabildiği ölçüde ortak hareket etmeye davet ediyoruz. Birlikten güç doğacağına inanıyoruz. Gerçek anlamda etki yaratmak, toplum ve şehrimiz için fayda üretmek için ortak hareket etmeliyiz ve güç birliği oluşturmalıyız.  Bunun ilk örneğini; Mayıs 2018 tarihinde Harput’ un “UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi” ne girmesinden sonra üç yıldır hiçbir adım atmayan ve bu süreci sahiplenmeyen şehir yönetimi ve sorumlularına karşı tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının birliktelik oluşturarak tepki vermesi ile başlatalım. Harput’ a sahip çıkılması için ortak bir güç birliği oluşturalım.  Bu nedenle tüm Elazığlı STK’lara birliktelik çağrısı yapıyoruz. “Çözümün bir parçası olmayacaksan, sorunlardan şikayet etmeyeceksin” dedi.