Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde 14 Mayıs tarihinde seçimlere gidileceğini açıklamasının ardından seçimlerde 6 Nisan 2022 tarihinde yürürlüğe giren seçim kanunun uygulanıp uygulamayacağı tartışmaları başlamıştı.

Kamuoyunda hukukçuların bir bölümü daha önceki kanunun uygulanması gerektiğini ifade ederken bir bölümü ise seçimler 6 Nisan’dan sonra yapılacağı için yeni kanunun geçerli olması gerektiğini belirttiler.

AK Parti Elazığ Merkez İlçe Başkanı Av. Ömer Faruk Çelik, bu tartışmalara YSK’nın 2011 yılında aldığı bir kararla açıkladı.

Sosyal medya hesabından YSK’nın 4 Mart 2011 tarihli kararını paylaşan Av. Ömer Faruk Çelik, 14 Mayıs’ta seçim yapılması durumunda yeni kanun hükümlerinin geçerli olacağını ifade etti.

Başkan Gürtürk: FHGC 36 Yaşında Başkan Gürtürk: FHGC 36 Yaşında

ÇELİK: SEÇİM KANUNU HÜKÜMLERİ GEÇERLİ OLACAKTIR

Av. Ömer Faruk Çelik, sosyal medya paylaşımında, “YSK, 2011 Genel seçimleri sürecinde 04.03.2011 tarihinde aldığı kararla, seçim kanunundAKi değişikliklerin uygulanmasında seçim gününü (oy kullanma tarihi) esas almıştır. Dolayısıyla, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılması durumunda yeni seçim kanunu hükümleri geçerli olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.