Türk Tarım Orman Sendikası 25 Nolu Şube’nin 7. Olağan genel kurulu yapıldı.

Tek listeyle gidilen genel kurulda mevcut başkan Atilla Çerkez güven tazeledi.

ÇERKEZ: KAMU-SEN OLARAK TEKLİFİMİZİ VE KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZLE BİRLİKTE YETKİLİ SENDİKAYA VERDİK

Türk Tarım Orman Sendikası Şube Başkanı Atilla Çerkez, “Bu yıl altıncı toplu sözleşmelerde taleplerin ortaklaşması noktasına geldiğinde biz Kamu-Sen olarak teklifimizi ve kırmızı çizgilerimizle birlikte yetkili sendikaya verdik. Neydi bunlar? Biz bundan önceki kayıplarımızda taban aylığa 600 TL seyyanen zam istedik. Bunun kırmızı çizgimiz olduğunu söyledik. 2022 yılı için yüzde 21 zam istedik ve 2023 için yüzde 17 zam istedik ve her yıl için de yüzde 3 refah payı istedik. Bunun dışında da 48 yani toplam 51 maddede zannedersem KES’de mutabıktır. 51 madde kamu çalışanlarının ihtiyaçlarının çoğunu giderecek maddelerdi” ifadelerini kullandı.

KILIÇ: SARI SENDİKA ÜYESİ OLMA NOKTASINDA BAŞKA BİR ÖZELLİĞİ OLMAYAN İNSANLARIN BU DEVLETİN KURUMLARINI YÖNETMELERİNİ BİR TÜRLÜ HAZMEDEMİYORUM

Sağlık Sen Şube Başkanı Reşit Kılıç ise, “Bu zor süreçte zulmün hat safhaya çıktığı, ehliyet, liyakatin sıfırlandığı ve beceriksizlerin sadece siyasi etiket, sarı sendika üyesi olma noktasında başka bir özelliği olmayan insanların bu devletin kurumlarını yönetmelerini bir türlü hazmedemiyorum ben. Türkiye Kamu Sen dualarla kurulmuş, rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’in emriyle Türkiye’de komünizmin ve PKK’nın kamuda cirit atmaması için kurulan bir teşkilattır” diye ifade etti.