Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Atilla Çerkez, memurlara verilen zamların enflasyon karşısında eridiğini belirterek, ek zam talebinde bulundu.

ÇERKEZ: KAMU ÇALIŞANLARI DA ETKİLENMİŞTİR

Başkan Çerkez, “Nisan ayında enflasyonun 1.68 olduğunu görüyoruz. 2021 yılının ocak, şubat, mart ve nisan aylarını topladığımızda 4 aydaki enflasyonun ise %5.45 olduğunu görüyoruz. Yıllık enflasyonlar 17.14 olarak gerçekleşti. Kamu çalışanları 2021 yılının ocak ayında %3 bir maaş zammı almıştı. Dolayısıyla bunu değerlendirdiğimizde 2021 yılının 4’üncü ayına geldiğimizde verilen zam kadar enflasyon farkı oluştuğunu görüyoruz. Bunun anlamı şudur; memur maaşları verilen zamlar 2021 yılının 4’üncü ayında bile 2.45 erimiştir. Dolayısıyla burada memurlara gelişen hayat şartları için ek zam yapılması elzem olmuştur. Bütün dünyada Covit 19’un toplumsal boyutlarından her türlü kesimin etkilendiği gibi kamu çalışanları da etkilenmiştir” dedi.

ÇERKEZ: 3 MİLYON KAMU ÇALIŞANIMIZA BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLMEMEKTEDİR

Çerkez, kamu çalışanlarına da bayram ikramiyesi verilmesi talebinde bulunarak, “Devletimiz 12 milyon vatandaşına kamuda çalışan işçi ve memur emeklilerine bayram ikramiyesi vermektedir. Çalışan 3 milyon kamu çalışanımıza bayram ikramiyesi verilmemektedir. Dolayısıyla bu olan kayıpların bayram ikramiyesiyle bir nebze telafi edilmesi için bayrama kadar hükümetimizin bir karar alarak bayrasm ikramiyesinin kamuda olan işçiler ve emeklilerimize verildiği gibi 3 milyon kamu çalışanımıza verilmesini talep ediyoruz” diye kaydetti.