Başkan Çoban: Maden’de Yapılacak Her Türlü Çalışmaya Katkı Sağlamaya Hazırız

HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, maden İlçesi’nde bulunan ve oldukça değerli olan maden yataklarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Çoban: Maden’de Yapılacak Her Türlü Çalışmaya Katkı Sağlamaya Hazırız

Maden ilçesinde bulunan madenlerle ilgili HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban açıklamalarda bulundu.

ÇOBAN: GEREKLİ TÜM HAZIRLIKLARIN YAPILDIĞI AÇIKLANMIŞTIR

Başkan Çoban, “Bir süre önce sizlerin hassasiyetiniz ile gündeme taşınan Maden İlçemizin sınırları içerisinde yer alan maden yataklarının Elazığ iş dünyası tarafından işletilerek hem Maden İlçemizin hem de genel anlamda Elazığ’ın sosyo-kültürel ve ekonomik yapısına yüksek oranda değer katmasıyla ilgili çağrınız yerinde olmuş ve karşılık görmüştür. Sizlerin çağrısına duyarsız kalmayan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odamız gerekli girişimleri yapmış ve ekonomiyle ilgili STK’larımızın da katılımı ile düzenlediği basın toplantısında Elazığ iş dünyasının bu sahayı işletmeye talip olduğu ve gerekli tüm hazırlıkların yapıldığı açıklanmıştır. ETSO Başkanı Sn. Asilhan Arslan tarafından yapılan açıklamada, bazı endişelerin olduğu görülmüş ve bu hususlarda çok ivedi olarak hem kamuoyu hem de siyasi desteğe ihtiyaç duyulduğu kanaati oluşmuştur. Sayın Başkanın ifadesinde, ihale bedelinin teminatı ile ihale açılış bedelinin çok yüksek tutulduğu, sondaj çalışmalarının devam ettiği ve halen sonuçlarının dahi yayınlanmadığı sahanın ihale sürecinin aceleye getirildiği, şu an sahada iki metre kar olması vesilesiyle isteklilerin sahayı görme şansının bile bulunmadığı tüm bunlardan çok daha önemlisi ise madenin zenginleştirilmesiyle ilgili kurulması gereken zenginleştirme tesislerinin madeninin bulunduğu il veya başka bir ilde kurulması şartının bulunduğu ifade edilmiştir” dedi.

ÇOBAN: YAPILACAK HER TÜRLÜ ÇALIŞMAYA KATKI SAĞLAMAYA HAZIRIZ

Başkan Çoban, “İlimizdeki iki dönem Belediye Başkan adaylığımız sürecindeki en belirleyici ve bizleri diğer adaylardan farklı kılan yanımız üretim, istihdam ve ekonomi odaklı projelerimizdi. Bu projelerde ilimizin her bir kaynağının en verimli şekilde kullanılması ve kendi insanımızın yaşam standartlını yükseltmeyi, işsizliği azaltmayı ve iç ticareti canlandırmayı hedeflemekteydi. Bu anlamda, ilimiz sınırları içerisinde yer alan ve çok değerli olduğu konunun uzmanı arkadaşlarımız tarafından ifade edilen Maden sahasının işletilmesi öncelikli olarak bu şehrin hakkıdır. 24 Ocak 2020 yılındaki deprem felaketi sonrası zaten büyük ölçüde ekonomisi bozulan ilimiz için Yüce Allah yine sonsuz nimetlerini bizlere şükürler olsun ki sunmaktadır. Bu alanın yeni bir ferrokrom olmasını istemiyoruz. Hem binlerce vatandaşımızın istihdam olduğu sanayi tesislerinin kendi ilimizde konuşlanması hem de bu sahadan elde edilecek yüksek katma değerin de yine kendi şehrimize farklı yatırımlarla geri dönmesi önceliğimizdir. Bu sebeple, HAZARSAM olarak bu konuyla ilgili olarak Ankara nezdinde yapılacak her türlü çalışmaya katkı sağlamaya hazırız. İlimizin tüm siyasi kadrolarının da Elazığ iş dünyasının yanında yer almasını beklemekteyiz” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Tek şansızlığın MHP nn bu günkü politikası
Tek şansızlığın MHP nn bu günkü politikası - 2 yıl Önce

Mhp dibe vururken mhp de syaset bu zamanda çok sor. Elazığdan birinci sıra vekl olursan mhp oyları le değl kendi kişisel oylarınız ile seçilme ihtimaliniz olur. Yoksa mümkün değil.

Tek şansızlığın MHP nn bu günkü politikası
Tek şansızlığın MHP nn bu günkü politikası - 2 yıl Önce

Mhp dibe vururken mhp de syaset bu zamanda çok sor. Elazığdan birinci sıra vekl olursan mhp oyları le değl kendi kişisel oylarınız ile seçilme ihtimaliniz olur. Yoksa mümkün değil.

Ahmet
Ahmet - 2 yıl Önce

Bu da prof oldu ya daha ne söylim. Dili nasıl geçtiğini merak edik...

Masaşusesli
Masaşusesli - 2 yıl Önce

Başganım seni belediye reisi vekil gibi görevlerde görmek istik hazarsam mazarsam nedir

Takla
Takla - 2 yıl Önce

Attın yine bir güvercin taklasi.Bu iş beden eğitimi öğretmeni işi değil.Herhalde sen konuyu anlamamışsın!

SIRADAKİ HABER

banner137