İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bingöl ziyaretinde Lütfü Türkkan, 1997’de şehit düşen İsa Gümren’in ağabeyi Tahir Gümren’e küfür etmişti.

Yaşanan olayın ardından Türkkan, birçok kesimden tepki gördü.

Şehit Gazi-Sen Eğitim Genel Başkanı Tayyip Dalgın, ve sendika üyeleri Elazığ adliyesine Türkkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şehit Gazi-Sen Eğitim Genel Başkanı Tayyip Dalgın, Elazığ Adliyesi önünde yaptığı basın açıklaması ile Türkkan'a tepki gösterdi. 

DALGIN: ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE HAKARET EDEN DİL KESİLMELİ VE KALKACAK EL KIRILMALIDIR

Şehit Gazi-Sen Eğitim Genel Başkanı Tayyip Dalgın,  Siz ise terör örgütüne destek veren malum parti ile iş birliği yapıp kahvaltılarda buluşuyordunuz demesi üzerine verilen bu tepki ağza alınmayacak küfür ile karşılık veren sözde Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında şikayetçi olmak için burada bulunmaktayız Ar damarındaki çatlağı nasıl ki Tıp tedavi edemiyor ise Şehit ailesine küfür etme arsızlığını da kimse tamir edemez. Unutulmamalı ki insanın aklı kadar edebi edebi kadar da ederi vardır. Edep ve ahlak yoksunu bu Milletvekili partiden İhraç edilmez ise Türkiye genelinde İYİ Partiye tepkilerimiz devam edecektir. Ülkemizin bekası için canlarını feda eden kahraman Şehitlerimizin ve Gazilerimizin yakınları siyaset üstüdür. bunu herkes böyle bilmeli. Elazığ Adliyesi önünden Sayın Meral Akşener’e sesleniyorum. Şehit ailesine sarf edilen bu sözlerin özür dilemekle kalmaması gerektiğini haddini aşan sözde Milletvekilinizin gurup Başkanvekilliğin den istifa etmesi bizim için yeterli olmadığını partinizden de derhal ihraç edilmelidir. Vatanı için canlarını feda eden Şehit ve Gazi ailelerine hakaret eden dil kesilmeli ve kalkacak el kırılmalıdır. Türkiye’nin en büyük ailesi olan Şehit ve Gazi aileleri demek eşittir Türkiye Cumhuriyeti Devleti demektir. Şehit ve Gazi ailelerine hakaret etmek vatana Devlete millete ihanet etmek demektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor gazilerimize Allahtan şifalar diliyorum” dedi.