Fransa’nın Chambéry şehrinde yaşayan Elazığlı hemşehrilerimiz yaşadıklarını bölgeye Cami, Taziye Evi ve Kuran Kursu yapıyorlar.

Fransa’ya giden Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ da bölgede yaşayan Dumandağ ve Yıldırım ailelerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

YILDIRIM: CAMİ İÇİN YER BULDUK

Karakoçan Altınoluk Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhittin Yıldırım, “Derneğimizin tadilatı için bizim her Cumartesi günü bir çalışmamız var. Bir araya toplanmıyoruz. Bunu bir Karakoçan Altınoluk Tilkiyan Köyü’nün Kültür ve Dayanışma Derneği. Biz Cami için bir yer bulduk, onun tadilatını yapıyoruz. Her Cumartesi günü çalışıyoruz. Bu arada Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Sayın Mehmet Ali Dumandağ’da bize misafir olarak geldi. Herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

DUMANDAĞ: AKRABALARIMIN BURADA BÖYLE BİR YERİ OLMASI BİZİ SEVİNDİRDİ

Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ise, “Elazığ’dan, Tükirye’den bugün Fransa’ya akrabalarıma ziyarete geldim. Uzun bir süredir bu çalışmaları vardı. Cami, taziye yeri ve Kur’an Kursu gibi. Bir yer bulmuşlar ve satın almışlar. Burada bizim bir babadan olan Dumandağ ve Yıldırım aileleri bir babadan olmak kaydıyla burada 50 hanelik akrabalarımız var. Hepsi iş adamları. Burada kendi adlarına çalışıyorlar, iş alıyorlar. Burada bir cami, taziye evi ve Kur’an kursu eksiği vardı. Zaman zaman dile getiriyorduk. Sağ olsunlar aldılar ve yapımına başladılar. Her Cumartesi toplanıp el birliği ile çalışmaları yürütüyorlar. Bende misafir olarak buraya geldim ve yeri bende gördüm ve sevindim. Fransa gibi bir yerde ihtiyaç vardı. Akrabalarımın burada böyle bir yeri olması bizi sevindirdi. Tabi ki bizim akrabalarımıza bu yakışır. İnşallah buradaki tüm akrabalarımızla, buradaki Türk vatandaşlarına, Karakoçanlılara burada yapılacak olan Kur’an kursu, taziye yeri ve cami büyük bir hizmet verecek.  İnşallah hayırlara vesile olur Ben başarılarından dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olsun. Bu vesile ile Elazığ’daki tüm hemşehrilerimize selam yolluyorum” şeklinde konuştu.