Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret Borsaları Konsey Toplantısı Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu başkanlığında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Hadi Tunç, Tarım ve Orman Bakanlık Yetkilileri ve Ticaret Borsaları Konsey Üyelerinin de katılımı ile gerçekleştirildi.

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıya Elazığ Ticaret Borsası Başkanı ve Ticaret Borsaları Konseyi Üyesi Mehmet Ali Dumandağ da katıldı.

Düzenlenen toplantıda COVID-19 virüsü Pandemisi doğrultusunda gündemdeki konular ekonomik hayata geçirilen destekler ve tedbirler değerlendirildi.

DUMANDAĞ:  KENDİ İMKANLARIMIZLA TEMİN EDERİZ

Toplantıda söz alan Mehmet Ali Dumandağ, “Ben bu vesile ile 21 ilde başlatılan Yazlık Ekim Tohum desteğinden yararlanılması için, bu arazilerin bazı konulardan dolayı işgal edilmiştir. Bu da besicilerimize, kira bedeli üzerine verilirse besicilerimizin girdileri düşer. Et fiyatları da  daha makul seviyeye gelir. Çünkü Elazığ olarak her şeyi dışarıdan temin ediyoruz. Bu araziler bizlere tahsis edilirse biz en azından kaba yemin bir kısmını kendi imkanlarımızla temin ederiz” dedi.

TUNÇ: 15 NİSANDAN İTİBAREN YAYLALARA ÇIKILABİLİNECEK

Hemşerimiz Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Hadi Tunç, “ İçişleri Bakanlığının yayınlacağı genelge ile 20 yaş altındaki çocuklarda dahil olmak üzere küçükbaş üreticilerin 15 Nisan tarihinden itibaren yaylalara çıkmalarına müsaade edilecek” diye kaydetti.