Başkan Dumandağ: Üyelerimizi Enflasyonla Mücadele Kampanyasına Destek Vermeye Davet Ediyorum

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, “Geçtiğimiz ay Ankara’da Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a sunduğu raporda yer alan Temel Gıda Maddelerinde ki teklifi olumlu karşılık buldu” dedi.

Başkan Dumandağ: Üyelerimizi Enflasyonla Mücadele Kampanyasına Destek Vermeye Davet Ediyorum

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ tüm üyelerini enflasyonla mücadele kampanyasına destek vermeye davet etti.

Başkan Dumandağ’ın açıklaması şöyle:

Esnafımızı ve Tüketicilerimizi olumsuz yönde etkileyen bu süreçte gıda ürünlerinde uygulanan KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1 düzeyine indirilmesini 2011 yılından itibaren özellikle et, süt, dut gibi ürünler başta   olmak üzere müteaddit defalar KDV nin alım ve satımda % 1 uygulanması gerektiğini belirtmiştik. En son Borsa olarak hazırladığımız raporu TOBB Başkanımız Sayın M.  Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Ticaret Bakanımız Sayın  Mehmet Muş’a sunduklarını belirterek” Esnaflarımızın en büyük sıkıntılarından biri KDV meselesiydi .

Et ve süt ürünlerindeki KDV payı yüzde 8 olarak uygulanıyordu. Bu oran esnaflarımızı olumsuz etkilediği gibi vatandaşın da gıdayı pahalı tüketmesine yol açıyordu. Bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılmasının hem esnaf hem de vatandaşı olumlu etkileyeceğini belirttik. Bakan Muş’un konuyla ilgili yaptığı değerlendirmenin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından da olumlu bulunması sonucunda  Et ve Süt ürünleri başta olmak üzere Temel Gıda ürünlerin de ki KDV oranı yüzde 1’e indirildi.

Son Zamanlarda elektrik faturalarındaki yüklü miktarlar, özellikle kasap ve peynirci esnafımıza olumsuz yönde yansımakla beraber maliyetlerin artmasına sebep olmaktadır. Elektrik tüketimi yüksek olan kasap Peynirci esnaflarımız için ayrı bir tarife uygulanmasını talep ediyoruz.

Devletimiz bu talebimize karşılık vererek enflasyon ile mücadelede tüm imkanların kullanılması noktasında ne kadar kararlı olduğunu açık bir şekilde ortaya koymuştur. Aynı zamanda bu adım, sadece ekonomik anlamda değil, psikolojik açıdan da bir motivasyon kaynağı olacaktır. Bu indirim, etiket fiyatlarında düşüş oluşturacağı gibi gıda ürünlerine olan talebi arttıracağından ticareti de canlandıracak.

Talebimize duyarsız kalmayan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyor tüm üyelerimize imkanları ölçüsünde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı enflasyonla mücadele kampanyasına destek vermeye davet ediyorum

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Hacı
Hacı - 2 yıl Önce

Allah aşkına neyin kafasını yaşıyorsunuz ya tuzun kuru tabi ver coşkuyu 120 TL mal 115 e düşmüş çok mu Allah aşkına ya

Dumanbaş
Dumanbaş - 2 yıl Önce

Bre adam,şuraya Enflasyon,Devalüasyon,Deflasyon,Stagflasyon nedir,bu senin boyunu aşan şeyler.Cahilligini ortaya koyma.Sus bari molla sansinlar.

..........
.......... - 2 yıl Önce

Tenekeden ses cıktı bu adam tekrar borsa başkanı seçilirse bu memleket çok yazık etmiş olur hitabet diksiyon sıfır buram buram cehalet ve eğitimsizlik var

Elazığlı
Elazığlı - 2 yıl Önce

Nasıl olacak? Sen mazota zam yap sonra nakliyeciye indirim yap de. Nakliye zamlanırsa a dan z ye her şey zamlanır. Bunu anasınıfına giden öğrenci bile bilir. Sen elektriğe zam yaparsan esnaf da zam yapar. Esnaf zam yaparsa pahalı ürün olur. Alım gücü olmadığı için esnaf istediği kadar satamaz. O da zarar eder. Kısır döngü. Birilerine şirin gözükmekten vaz geçin de Elazığ'a hizmet edin. Onu bile beceremiyorsunuz.

SIRADAKİ HABER

banner137