Ramazan Bayramı nedeniyle ve İsrail tarafından Filistin’e yapılan saldırılarla ilgili Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ açıklama yaptı.

DUMANDAĞ: BU YIL DA RAMAZAN BAYRAMINI COVID-19 SALGINININ ETKİSİ ALTINDA GEÇİRİYORUZ

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, “Tüm Müslüman Aleminin Bayramını Tebrik Ederken, Mescidi Aksa’da Yaşanan Zulme Sessiz Kalmadı… On bir ayın sultanı olan ve aynı zamanda rahmet, mağfiret ve bereket ayı olarak nitelendirilen Ramazan ayından sonra bir Ramazan Bayramına daha kavuşmanın sevincini ve heyecanını yaşıyoruz. Bu vesile ile üyelerimizin, hemşerilerimizin ve tüm islam aleminin Ramazan bayramını tebrik ediyorum. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramını covıd-19 salgınının etkisi altında geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

DUMANDAĞ: VİCDANİ DEĞERLERİ HİÇE SAYAN MENFUR SALDIRILARI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Başkan Dumandağ, “Dünya böyle bir süreç ile mücadele ederken; bu mübarek ramazan ayında eli kanlı İsrail Polisinin mescid-i aksadaibadet eden Filistinli kardeşlerimize yönelik gerçekleştirdiği tüm ahlaki ve vicdani değerleri hiçe sayan menfur saldırıları şiddetle kınıyoruz. Filistin de yaşanan bu zulme sessiz kalmayan ve tepkilerini koymak adına üst kuruluşumuz Türkiye Odalar Borsalar Birliği ile HAK-İŞ, MEMUR-SEN, TESK, TÜRK-İŞ, TİSK, TÜRKİYE KAMU-SEN ve TZOB tarafından hazırlanan ortak kınama mesajındaki her ifadenin altına imza attığımı belirtmek isterim. Sivil ve savunmasız Filistinli kardeşlerimize yapılanlar insanlık suçudur. İsrail bu çirkin saldırılarını bir an önce sonlandırmalıdır. İsrail’in bu haksız saldırıları altında Ramazan Bayramını idrak edecek olan tüm islam alemini yek vücut olmaya ve yapılanlara gerekli cevabı vermeye davet ederken; saldırılar sonucunda yaralanan kardeşlerimize acil şifalar, hayatlarını kaybedenlere yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Zalimin zulmü elbet son bulacaktır” şeklinde konuştu.