Türk Hukuk Enstitüsü Elazığ Şubesi’nin birinci olağan genel kurulu gerçekleştirildi.

Ticaret ve Sanayi Odası eski Hizmet Binası toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurula Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Semih Işıkver, İl Genel Meclisi üyeleri, Baro başkanı Mustafa Yentür ve üyeler katıldı.

EFE: PANDEMİ NEDENİYLE FAALİYET GERÇEKLEŞTİREMEMENİN ÜZÜNTÜSÜ İÇERİSİNDEYİZ

Genel kurulda konuşan Başkan Melih Efe, “Şiddet olaylarının bir an önce son bulmasını temenni ediyorum. Önümüzdeki dönemde avukatların taraflar arasındaki uyuşmazlığın bir parçası ya da tarafı olmadığı yönünde avukatların sadece ve sadece savunma hakkını temsil ettiğini belirten bir dizi çalışmalar yapacağımızı şimdiden belirtmek istiyorum. Bu vesile ile avukatlık görevini icra ederken canına kast edilen değerli meslektaşlarımı da rahmetle ve minnetle anıyorum. İlimizde yaşanan deprem felaketi ve akabinde dünya çapında pandemi ilan edilmesine neden olan covid-19 salgını nedeniyle enstitümüzün amaçları doğrultusunda gerçekleştirmeyi umduğumuz birçok etkinlik ve faaliyeti gerçekleştirememenin üzüntüsü içerisindeyiz” ifadelini kullandı.

IŞIKVER: ÇOK ÖNEMLİ BİR ENSTİTÜ

MHP İl Başkanı Semih Işıkver, “Zemininde bu düzlemde milliyetçi muhafazakar kesimin haklarını, hukukunu savunma babında örneğin Fethi Sekin Külliyesi’nin yaşadığı hukuk travmasının atlatılması noktasında da çok önemli görevler üstlenen bu çok kıymetli enstitü üyelerine ben divanın şahsında, sayın başkanın şahsında hasetten teşekkür ediyorum. Yine deprem sürecinde milliyetçi ülkücü hareketin sahada olduğu, her noktada depremin yaralarının sarılması için mücadele ettiği ortamda bu işin hukuki boyutunda çok önemli vazifeler üstlenen çok önemli bir enstitü. Bizim için çok değerli her biri birbirinden kıymetli pırlanta kardeşlerimizin oluşturduğu ve kutlu bir yürüyüş, mübarek bir yürüyüşün icra edildiği çok önemli bir enstitü” şeklinde konuştu.

Tek liste ile gidilen kongrede Başkan Efe güven tazeledi.