Hafta sonu gerçekleştirilen baro başkanlığı seçimlerinde başkanlığa seçilen Melih Efe, İl Seçim Kuruluna giderek, mazbatasını aldı.

İl ve İlçe seçim Kurulu Müdürü Gazi Kahraman’ın elinden mazbatasını alan Başkan Efe, verdikleri sözleri yerine getirmek için yoğun bir çalışma temposunun içerisine gireceklerini söyledi.

EFE: BİZİM İÇİN ASIL ÇALIŞMA BUGÜNDEN İTİBAREN BAŞLAYACAKTIR

Başkan Efe, “ ilk günden beri arkadaşlarımızla beraber Elazığ Barosunu ve mesleğimizi daha ileriye götürmek için bir gayret göstermek istedik. Bu gayretlerin ilkini genel kurul aşamasında yerine getirdik ve genel kurulumuzun çoğunun oyuyla bugün itibariyle Elazığ Barosunun yönetim kurulunu oluşturduk. Bizim için asıl çalışma bugünden itibaren başlayacaktır. Biz vermiş olduğumuz sözleri ve tespit ettiğimiz eksiklikleri gidermek için tüm gayretimizle, tüm emeğimizle bugünden itibaren yoğun bir çalışma temposu içerisine gireceğiz” dedi.

Başkan Efe, sadece baro için değil, şehir içinde ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirterek, kadın cinayetlerine dikkat çekti.

EFE: BUNLARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN TOPLUMSAL OLARAK HAREKET ETMEK ZORUNDAYIZ

Başkan Efe, “ Elazığ Barosu olarak sadece meslektaşlarımızın ve hukukun üstünlüğüyle ilgili çalışmalar değil ilimiz, şehrimiz içinde gerekli olan toplumsal yaşantımızı ayakta tutmak için de gerekli olan çalışmaları da yapacağımızı belirtmiştik. Maalesef geçmiş olduğumuz hafta içerisinde ilimizde meydana gelen kadın cinayetlerinde birçok toplumda infial olan huşularla karşılaştık. Bu durumlarda da ülkemizde son yıllarda çok karşılaşılan kadın cinayeti de aile içi şiddetin önünü alamamanın vermiş olduğu üzüntü içerisindeyim. Çok net bir şekilde biliyoruz ki gerekli yasal düzenlemeler yapılmakla birlikte bunların önüne geçmek mümkün değildir. Bunların önüne geçmek için toplumsal olarak hareket etmek zorundayız. Eğitimden güvenlik güçlerinin çalışmalarına kadar her kesimin bu konuya hassasiyetle yaklaşması bilincindeyiz. Biz Elazığ Barosu olarak üzerimize düşen her görevi yerine getireceğimizi buradan ilan etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Barolar Birliği Üst Kurul Delegesi Rüstem Kadri Septioğlu, Başkan Efe ve yeni yönetimine başarılar diledi.

SEPTİOĞLU: BAROMUZA MADDİ VE MANEVİ AÇIDAN POZİTİF KAZANIMLAR GETİRECEĞİNE İNANIYORUM

Türkiye Barolar Birliği Üst Kurul Delegesi Rüstem Kadri Septioğlu, “ Melih başkanımın yüzündeki aydınlığın inşallah baromuza maddi ve manevi açıdan pozitif kazanımlar getireceğine inanıyorum. Hayırlı olsun diyor başkanıma ve tüm ekibine başarılar diliyorum” dedi.