Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Müdür Duran, Bütün gazetecilik sektörü demokrasinin ana unsurlarındandır. Ama yerel gazeteler; yerel demokrasinin kılcal damarı ve ana unsurudur” diyerek,  dijital medya platformlarında da yerel gazeteleri daha etkin görmek istediğini söyledi.

DURAN: BU KONUDA GAZETELERİMİZİN KENDİLERİNİ GELİŞTİRMELERİ GEREKİYOR

Duran, “Basın İlan Kurumu olarak geçmişte 41 vilayette hizmet üretirken 2 yıl öncesinde artık 81 ildeki yapımızı tamamlayarak, Türkiye genelinde yapımızı tamamlamış olduk. Pandeminin ilk zamanlarında dönüşümlü yayıncılık, kısa çalışma ödeneğinden istifade edilmesi ve tiraj denetlemesi noktasındaki denetim zorunluluğunu da kaldırdık. Burada hedefimiz gazetelerin ayakta durmasıydı. Çünkü pandemiden en fazla etkilenen sektörlerden bir tanesi gazetecilik oldu. Dijital dönüşüme dair ciddi eğitim çalışmalarını hayata geçirdik. 50 ilde bu konuda eğitim yaptık. Görünen gazeteciliğin gidişi; dijitalleşmeyi öne çıkarıyor. Tabi ki gazeteler ayakta kalmalı ama dijital de de internet medyasında da bizim gazetelerin internet sayfaları etkili olmalı ve onların tirajı yüksek olmalı. Çünkü gazetecilik kültürünü, internet medyasına aktarmalılar. Maalesef bazı illerimizde eğitimin şart olduğunu gördük. Gazetecilik geri geri gitmeye başlamış ve eskide kalmış. Teknolojinin yenilenmesine, internetin daha aktif olması ve daha yoğun kullanılmasına sanki gazetelerimiz buna bir blokaj koymuşlar gibi… Bunu bu gazetelerimizin aşması gerekiyor ve biz bunu sağlıyoruz. Bu konuda gazetelerimizin kendilerini geliştirmeleri gerekiyor” dedi.

ERDEM: KENTİMİZİN BASINININ DAHA DA GÜÇLENMESİNİ DİLİYORUZ

FHGC Başkanı Semih Erdem’de açıklamasında;  Öncelikle bizi makamında güzel bir şekilde ağırlayan BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran’a bir kez daha nazik ev sahipliği için teşekkür ederim.  Elazığ basını; köklü ve güçlü bir geçmişe sahip. Bu nedenle teknolojiye de ayak uydurma konusunda da tatlı bir rekabet halindeler. Bizler gazeteciliğin daha da ilerlemesi adına bizi bu konuda bizleri destekleyen kurumlarla da işbirliği yaparak,  kentimizin basınının daha da güçlenmesini diliyoruz” ifadelerine yer verdi.