FHGC Başkanı Semih Erdem; kadın üyelerini unutmadı. Sosyal, ekonomik ve siyasi hayatta var olan, mücadele eden kadınların önemini bir kere daha yüksek sesle dile getirilmesine vesile olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutladı.

ERDEM;  KADINLARIMIZIN GAZETECİLİK MESLEĞİNİ YAPARKEN CİNSİYETLERİNDEN DOLAYI HİÇBİR ZORLUK YAŞAMAMALARINI DİLİYORUM

Mesajında kadın gazetecilerin yaşadığı zorluklara değinen Başkan Erdem, medya sektöründe fikir işçisi olarak çalışan kadınların ağır sorumluluk ve iş yükü altında olduklarını belirtti. Kadınların toplumsal yaşamdaki sıkıntılarının yanı sıra gazetecilik mesleğinde karşılaştıkları güçlüklere dikkat çeken Erdem, “Gazetecilik yapmanın zorluğunu, Türkiye koşullarında kadın olarak yaşamda var olmanın ağırlığıyla birleştiren tüm meslektaşlarımın mücadelesinin yanındayım. Yaşamın her alanında dezavantajlar yaşayan kadınlarımızın, gazetecilik mesleğini yaparken cinsiyetlerinden dolayı hiçbir ayrım ve zorluk yaşamadıkları günler diliyorum” ifadelerinde bulundu.

“KADINI GERİYE İTEN TOPLUMLARIN HALA GELİŞEMEDİĞİ VE ASLA GELİŞEMEYECEĞİNİ GÖRÜYORUZ”

Erdem mesajında dünyada ve ülkemizde her geçen gün artan kadına şiddet konusuna da değinerek; “Toplumsal hayatımızda kadın - erkek eşitliğini ilke edinen bir anlayışın ürünü olarak ortaya çıkan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, ne yazık ki, hemen hemen her gün yaşanan kadına yönelik şiddet olaylarının ve kadınlarımızın toplumsal hayat içerisinde yaşadığı çeşitli mağduriyetlerin gölgesinde kutluyoruz. Kadınların her alanda erkeklerle eşit derecede söz sahibi olduğu toplumlara baktığımızda gelişmişlik düzeyinin ve yaşam kalitesinin yükseklerde olduğunu, kadını geriye iten toplumların ise hala gelişemediği ve asla gelişemeyeceğinin sosyolojik bir gerçek olduğunu görüyoruz” dedi.

“KADINLARIMIZIN, HER ALANDA SÖZ SAHİBİ OLMALARI İÇİN MÜCADELE ETMEMİZ GEREK”

Erdem, “Bu önemli günden hareketle kadınlarımıza yönelik geliştirici politikaların ve iyileştirilmenin arttırılması, kadınlarımızın sosyal, ekonomik ve siyasal alanda daha çok söz sahibi olmaları için mücadele etmemiz gerekliliğinin bilincindeyiz. Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti olarak basın sektöründe çalışan kadınlarımızın hak ettikleri yeri almaları için gayret edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum" dedi.