ERDEM: ELAZIĞ İNSANININ PSİKOLOJİSİ BOZULMAYA BAŞLADI

Esnaf Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, Elazığ’da yaşanan depremlerle birlikte korkunun şehre hakim olduğunu ifade ederek, “insanlarımıza sahip çıkılmalı” dedi. “Elazığ insanında artık bir korku, tereddüt oluşmaya başladı. Elazığ insanı korkuyor. Belki yetkililere bunu bildirmiyorlar ama bize bunu anlatan çok. Elâzığ’da yaşayan insanların morali, psikolojisi bozulmaya başladı. Bütün yetkililere sesleniyorum buradan ciddi manada sahip çıkmamız lazım. Elâzığ’ı kentsel dönüşümle yeniden yapılandırmamız lazım. 20-30 yıl önce yapılmış binalarda hasar görülmüyor ama depremler böyle devam ederse bir sıkıntı yaşanacak” dedi.

ERDEM: SİVRİCE’YE CEZAEVİ YAKIŞMAZ

Şehir için atılacak adımların ortak akıl ile atılması gerektiğini ifade eden Başkan Erdem, Sivrice İlçesi’ne yapılan cezaevinin yanlış bir adım olduğunu söyledi. “Cezaevi yapılması çalışmaları neticesinde biz oraya cezaevinin yapılmasına karşı çıktık. Sivrice’ye cezaevi yakışmaz. Turizm otelcilik meslek yüksekokulu gibi alanlar yapılırsa daha iyi olur. Sivrice’ye ceza evinin çok faydası olmayacağını da anlattık ama maalesef çözemedik. Daha bir sene önce teslim edilen cezaevinin binaları yıkılmaya başladı. Bu nasıl iş anlamadım ve şuanda da cezaevi kapalı. Anlattığım gibi bir şeyler kırk defa ölçülüp bir defa biçilmesi gerekli ki sağlıklı olsun” ifadelerini kullandı.

ERDEM: HAZAR GÖLÜ BU BÖLGENİN YAZLIĞI

İlçenin turizm potansiyelinin geliştirilmesi için atılması gereken adımlardan bahseden Başkan Erdem, Kayak merkezinde insanların konaklaması için bir otelin dahi olmadığına dikkat çekti. “Sivrice dediğin zaman biz sadece Sivrice’yi, Elâzığ’ı düşünerek değil bu bölgeyi düşünerek bunları anlatıyoruz. Çünkü Hazar Gölü bu bölgenin yazlığı. Özellikle Urfa’dan, Diyarbakır’dan, Bingöl’den, Muş’tan çok insanlar konaklamaya geliyor. Yaz aylarını tatil yaparak geçirmek istiyorlar. Bunu yanında kayak merkezi var ama bir teleferiği bile olmadı. Hatta yol yapıldı ama yeterli değil daha görkemli bir yol yapılırsa daha güzel olur. Kayak merkezinin oteli yok. Dışardan gelen yabancı insanların kalacak yerleri yok. Sivrice’nin içinde bile otel yok ”dedi.

ERDEM: İNSANLAR ARTIK ELÂZIĞ’DAN AYRILMAK İSTİYORLAR

Başkan Erdem, şehrin göç verdiğini ve bu göçün önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. “İnsanlar artık Elâzığ’dan ayrılmak istiyorlar. Elazığ’ın yerli insanlarını da Elâzığ’da tutmamız lazım” dedi.