Milyonlarca vatandaşın uzun süredir beklediği Erken Yaşta Emeklilik kararından esnafının mahrum bırakıldığını ifade eden Kahveciler Odası Başkanı Ferhat Evsen, yetkililere seslendi.

EVSEN: ESNAFIMIZ YASADAN YARARLANMAK İSTİYOR

Evsen, “Gelinen süreçte gördük ki çalışan SSK’lı kardeşlerimizi kapsayan bu EYT, esnafı kapsamıyor. Çalışma Bakanımız Vedat Bilgin Bey’inde bu konuda açıklaması var prim adaletsizliğin giderilmesi ile ilgili. Bizlerde kendisinden müjde bekliyoruz. Esnafımız gerçekten artan asgari ücretten dolayı artan BAĞ-KUR primlerinden dolayı şuanda alacağı emekli maaşının derdinde değil sadece primleri ödemem korkusundan dolayı bu yasadan yararlanmak istiyor” dedi.

EVSEN: TESK BAŞKANIMZDAN ESNAFIMIZ İÇİN GÜZEL BİR MÜJDE BEKLİYORUZ

Esnafın EYT sorunun giderilmesi için Başkan Evsen, TESK Başkanına seslendi. Evsen, “99 öncesi torba yasası meclisten geçmeden buradan TESK başkanımıza sesleniyoruz yaklaşık kırk senedir 1971’de çıkan kanunla birlikte o makamdasınız gelin kırk senede bir esnafımızın size işi düştü Bendevi Bey yardımcı olun. Gerçekten ülkemiz için güzel çalışmalar yapıyor hükümetimiz içinde yüzde 8’i kapsayan 225 bin esnaf çok büyük bir rakam değil. Esnafımız için güzel bir müjde bekliyoruz” şeklinde konuştu.