Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Elazığ Şube Başkanı Fırat Kaya, Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde yaşanan silahlı saldırı ile ilgili açıklama yaparak, hastanede güvenlik zafiyeti olmadığının altını çizdi.

KAYA: GÜVENLİK ZAFİYETİ YOKTUR

Başkan Kaya, “Fırat Üniversitesi hastanesinde güvenlik zafiyeti olduğu söyleniyor. Böyle bir konunun söz konusu olmadığını olaya bizzat şahit olduğumuzu olay anında orada olma sebebiyle belgelemiş durumdayız. Kesinlikle herhangi bir güvenlik zafiyeti yoktur. Sadece en büyük sorunumuz olan güvenliğin yetkisinin kısıtlı olmasıdır. Bu sebepten ötürü daha öncede yapmış olduğumuz basın açıklamada dile getirmişizdir. Burada İçişleri Bakanlığına sesleniyoruz güvenliğin acilen yetkilerinin kısıtlarını kaldırıp daha özverili çalışabilmeleri için emniyet kadar yetkileri olmaları gerekmektedir. Yaşanan olaya hepimiz şahit olduk. Bu durum bizi derinden üzmüştür” diye kaydetti.

Kaya, güvenlik görevlilerinin canlarını hiçe sayarak, olaya müdahale ettiklerini belirterek, güvenlik personelinin yetkililerinin artırılmasını istedi.

Başkan Kaya, “Olay anında bütün güvenliğimiz olay yerine intikal etmiştir. Gerekli müdahale etmiştir. Olayın ani ve hızlı gelişmesinden dolayı ve hasta yakınlarının fazla olmasından dolayı ani müdahale olmadı. Herhangi bir zafiyet yoktur. Güvenlik görevlilerimize teşekkür ediyorum” dedi.