Orta gelir düzeyindeki vatandaşlar için heyecanla beklenen 'Yeni Evim' konut kampanyasında başvurular başladı.

Konutun aylık taksiti, gelirin yüzde 40'ını geçmeyecek. Kampanya ile birlikte ilk etapta 100 bin aile, tamamı birinci el olan yeni evlerine kavuşacak. Başlayan kampanyada alınacak konutun aylık taksiti, hane halkı gelirinin yüzde 40'ını geçmeyecek.

Elazığ Belediyesinde Müdürler Değişmeye Başladı Elazığ Belediyesinde Müdürler Değişmeye Başladı

BAŞKAN GÜLYÜZ KAMPANYA İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Kampanyayı değerlendiren Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz, “1 milyonluk bir dairenin yüzde 10’u peşinat dediğimiz zaman 100 bin TL’si peşin, kalan 900 bin TL’si kredi diyoruz biz burada. Vatandaşlarımızın bize geldiği talepler doğrultusunda vatandaşlarımız diyor ki ‘100 bin TL’yi vereceğim, 900 bin TL’yi kredi çekeceğim’ 1 milyonluk daireye. Biz müşterilerimize, müteahhit arkadaşlarımıza o yapıyı yapan onlar, satan biziz. Müteahhitte 1 milyonluk dairenin satışı ile ilgili gittiğimiz zaman 1 kişinin 900 bin TL’lik kredi kullanması için müteahhit arkadaşımızın, orayı yapan yapı sahibi arkadaşımızın oraya 900 bin TL’de fatura kesmesi lazım ki banka ize kredi kullandırtabilsin” ifadelerini kullandı.

GÜLYÜZ: ALLAH’TAN KORKALIM, FIRSATÇILIK GÜZEL BİR ŞEY DEĞİL

Bir Milyonluk daire için müteahhitlerin dokuz bin liralık fatura kesmesi gerektiğini ifade eden Başkan Gülyüz, “1 milyona satılan daireye Elazığ’da ticaret yaptığım için ve Elazığ’da sektör temsilcisi olduğum için samimi bir şekilde söylüyprum; Elazığ’da 900 bin TL, 800 bin TL, 1 milyon TL gibi fatura kesen müteahhit sayısı 3, bilemedin 5 kişi. Şimdi gerçekçi olmak lazım. Daire satıyoruz, kesilen faturalar 300 bin, 320 bin, 350 bin TL gibi rakamlar. Geçen müteahhitlerle alakalı sektör temsilcisi olan arkadaşımız; Allah canına sağlık versin, diyor ki ‘vatandaşlardan bize gelen tepkilere göre emlakçılardan rahatsızmış’ ben açık yüreklilikle net bir şekilde buradan söylüyorum; bizler aracıyız. Daire sahibi, arsa sahibi, tarla sahibi bize ‘dairemi bu fiyata sat, tarlamı bu fiyata sat, arsamı bu fiyata sat’ der. Biz nasip olur satar isek satılan rakam üzerinden yüzde 2 hizmet bedeli alırız. Bizim tek fonksiyonumuz bu. Umut fakirin ekmeğidir. Umut fakirin gözdesidir. Vatandaş heves etmiş, 100 bin TL gibi bir rakamla daire sahibi olacak, konut sahibi olacak, başını evine koyacak bir yuvası olacak. Biz ne yapıyoruz? Emlakçılar değil genel konuşuyorum. Daire sahipleri telefon açıyorlar, ‘Nuri Bey benim 1 milyonluk daireme fiyatını 1 milyon 200’e çıkar’ Allah’tan korkalım arkadaşlar. Fırsatçılık güzel bir şey değil, Rabbim fırsatçılara fırsat vermesin” şeklinde konuştu.

GÜLYÜZ: VATANDAŞIN 0,69 FAİZ ORANIYLA DAİRE ALABİLMESİ İÇİN MÜTEAHHİTLER FATURA KESECEK

Başkan Gülyüz, “Kesinlikle şunu vurguluyorum 0,69 kampanyasında kesinlikle ve kesinlikle denetim mekanizması olması lazım. Bugün Nuri Gülyüz satmış olduğu daireye 100 bin TL fatura kesiyor ise birilerinin ‘Nuri bey gel buraya, Elazığ’da 300 bin liraya daire yok, 400 bin liraya daire yok, 500 bin liraya daire yok’ demesi lazım. Bugün oturayım dediğin, bir ailenin geçinebileceği daire 1 milyondan başlıyor kesilen fatura 300 bin TL. Şu an önümüzdeki en büyük engellerden bir tanesi müteahhitlerin fatura kesmemesi, o ki böyle bir kampanya başlattık ise bunun denetimini de sağlamamız lazım. Vatandaşın 0,69 faiz oranıyla daire alabilmesi için müteahhitler fatura kesecek” dedi.

GÜLYÜZ: DAİRE FİYATLARI GÜN GEÇTİKÇE YÜKSELİYOR

Daire fiyatlarının son bir hafta içerisinde arttığını ifade eden Gülyüz, “Daire fiyatları gün geçtikçe yükseliyor. Daire fiyatlarının yaklaşık 15-20 gündeki yükselmesindeki tek sebep; arz-talep meselesi. Bir düşünün bir kişinin dairesine 20 müşteri aynı anda gidiyor. Dairenizi bize satar mısınız? 0,69 ile faydalanabilir miyim? Bunu da fırsata çevirip zam yapanlarımız var. Biraz sakin olalım. Bugünlerde birden yüklenmeyelim. Daire fiyatlarının birden bire yükseleceğini tahmin etmiyorum. 0,69 faiz oranı zaten tutmaz ise vatandaşımız 0,69’dan daire alamaz ise bu 15-20 günlük süreç içerisinde afaki yapılan, birden bire yapılan zamlar geri çekilecek, çekilmek zorunda” diye konuştu.