Başkan Gülyüz: Elazığ’da Yeni İmar Alanlarının Açılması Lazım

Elazığ’da yeni imar alanlarının açılması gerektiğini söyleyen El – Aziz Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz, ev fiyatlarının artmasıyla birlikte 2+1 ve 1+1 evlerinde daha çok arttığını ifade etti.

Başkan Gülyüz: Elazığ’da Yeni İmar Alanlarının Açılması Lazım

Elazığ’da bölgesel olarak daire fiyatlarının değiştiğini aktaran El – Aziz Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz, arsa paylarının ev fiyatlarını etkilediğini söyledi.

GÜLYÜZ: BUGÜN BİR DAİRE 1 MİLYONA GELMİYOR ARTIK

Başkan Gülyüz, “Biz emlakçılığa ilk başladığımız zaman Elazığ’da 2+1 daire vardı. Ama 2+1 daire tabirini çok az duyabiliyorduk. Genelde vatandaşımızın tercih ettiği 3+1; 3 oda 1 salondan oluşan bir daire tipiydi. Ama günümüz piyasasında vatandaşta alım gücü biraz daha azaldığı için 2+1 daireyi de çok duyar olduk, 1+1 daireyi de çok duyar olduk. Çünkü 3+1 oturulabilir normal bir daire 1 milyondan başlıyor. 1 milyon birçok kişinin hayalindeki paradır ve ulaşamadığı bir paradır. O yüzden alım gücüne göre 2+1’de tercih ediliyor, 1+1’de tercih ediliyor. Tekrar söylüyorum; Rabbim fakir fukaranın yardımcısı olsun. Bugün 1 milyon TL para dediğimizde günümüz piyasasında 100 bin TL gibi görünüyor. Ama 1 milyon TL Elazığ şartlarındaki bir çok kişinin hedeflediği, hayal ettiği bir para. mesela milyonluk kişiyi parmakla gösterirlerdi. Ama bugün bir daire 1 milyona gelmiyor artık” ifadelerini kullandı.

GÜLYÜZ: ŞEHRİMİZDE YENİ İMAR AÇILMASI LAZIM

Maliyetlerin düşmesi halinde ev fiyatlarının düşebileceğini belirten Gülyüz, “Maliyetlerden ziyade şehrimizde yeni imar açılması lazım. Şehrimizin biraz daha büyümesi lazım, biraz daha genişlemesi lazım arsa paylarının bir tık daha düşebilmesi adına. Vatandaşımız daireyi alırken nasıl ve ne şekil kolaylık sağlayacaksa aslında devlet büyüklerimiz biraz daha onun çabasını vermek durumunda, vermek zorunda diyorum. Alışılmışın dışına çıkılması lazım. Burada emsal 8 kat, burada 12 kat, bir yerde 26 kat imar planı tekrardan gözden geçirilmeli. Maliyetlerle inşallah ülkemiz ekonomisi düzene biner. Zor günlerden geçiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137