Başkan Gündoğan: 2. Etap Konutları İçin İhaleye Çıkılacak

24 Ocak depreminin ardından Sivrice’de yapılan konutlara ilginin fazla olduğunu belirten Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, yapılan ve yapılacak olan yeni konutlarla birlikte kentsel dönüşüm alanı kapsamında riskli alan olarak ilan edilen yerlerin yüzde seksen tamamlanmış olacağını söyledi.

Başkan Gündoğan: 2. Etap Konutları İçin İhaleye Çıkılacak

Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, Sivrice İlçesi’nde 24 Ocak 2020 depreminin ardından yapılan konutlardaki son durumu anlattı.

GÜNDOĞAN: 305 KONUT VE 86 TİCARETHANE TAMAMLANDI

Başkan Gündoğan, “Bizim ilçenin yerleşim alanı yoğunluklu yerleşim alanları kentsel dönüşüme tabii tutulmuştu. Bu da 35 hektara tekabül ediyordu. Birinci etabı yapıldı, bitti birinci etap. 305 konutla 86 ticaret hanesiyle iki tane camisiyle; camilerimiz kullanılıyor, kullanıma açıldı. Konutlarımızın dağıtımı yapıldı ki bu konutların dağıtımını da yerinde dağıtım şeklinde yapıldı. Bu da Türkiye’de bir ilk. Vatandaşın talepleri doğrultusunda vatandaş memnuniyeti baz alınarak yapılan bir dağıtım oldu. O konutlarımıza vatandaşlarımız geçiyor, geçmeye başladılar. Çoğu da doldu. Diğerleri de dolacak. Ticarethanelerin dağıtımında bir çalışma var. Bir iki çalışma yapıldı. Çeşitli itirazlar nedeniyle ertelendi, ötelendi. Fakat bir an önce onların da dağıtılıp ilçenin ticaretinin gelişmesi için vatandaşların da oraya geçmesi gerekiyor. Çünkü ticarethaneler dağıtılmadığı müddetçe vatandaş ticaretine başlamadığı müddetçe normalleşme biraz zor oluyor. Umuyorum kısa süre sonra belki 10-15 gün sonra ticarethanelerin de dağıtımıyla birlikte birinci etap, çarşımız ve merkezimiz bitmiş olacak” ifadelerini kullandı.

GÜNDOĞAN: İKİNCİ ETABIN İHALESİ YAPILACAK

400 konut, 24 ticarethanenin yer aldığı ikinci etabın ihaleye çıkarılacağını belirten Başkan Gündoğan, “İkinci bir etabımızın kararı çıktı. Onaylandı, başladık. Bizim Kültür  Mahallesi dediğimiz Kültür ve bir kısmen de Olgunlar Mahallesi’ni içine alan 400 konut, 24 ticaret merkezi ile ilgili bir karar bir proje aşamasında. O da kısa zaman içerisinde ihaleye çıkılacak. Oradaki vatandaşlarımızda orayı boşaltma telaşında. Biz de buradan ne kadar hızlı boşaltırsak alanı ne kadar hızlı teslim edersek konutlarımız o kadar hızlı yapılır. İlçenin problemi de o kadar hızlı biter. Bu da ciddi bir şey Sivrice için. Kültür Mahallesi’nin o büyük alanın ve kısmen Olgunlar’ın da 400 tane konutun yapılması, 24 tane ticarethanenin yapılması ile birlikte ilçede kentsel dönüşüm ilan edilen riskli alan ilan edilen alanların yüzde 80’i tamamlanmış olacak. Onun dışında kalan Hazar Mahalle’miz var. Ama Hazar Mahalle’mizde umuyoruz ki çok büyük bir alan değil ama ilçenin girişinde bir alan olduğu için göle de nazır bir alan olduğu için öyle umuyoruz ki bundan sonraki projeyle de oranın da projesi yapılıp ihalesi yapılır. Oradaki dönüşümü tamamlamış olursa ilçedeki kentsel dönüşüm problemini çözmüş olacağız” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137