Elazığ İl Özel İdaresi’ne Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan alınacak olan 48 kamu personeli için açıklamaların ardı arkası gelmiyor.

Yapılacak olan personel alımı için bir açıklama da Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu’ndan geldi.

HACIBEKİROĞLU: İSİMLERİ İFŞA EDERİM

Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, “2-3 günden beri 1 haftadır Elazığ’da, Elazığ İl Özel İdaresi’nde 48 tane personel işe alınacaktır. Çeşitli meslek gruplarından. Ve Elazığ’da bu çok fazla bir şekilde kamuoyunda da bu konu dillendiriliyor, konuşuluyor. Siyasetçilerde bu işi konuşuyorlar. Medyada bunu dillendiriyor. En son bizi rahatlatan bir açıklama oldu 4 tane milletvekili açıklama yaptı. Alınan kadrolar kurayla alınacakmış. Tabi bu bizi de sevindirdi. Ben bir basın toplantısıyla bunu açıklamaya çalışacaktım ancak bu haberleri dinledikten sonra Saadet Partisi İl Başkanı olarak açıklamaktan vazgeçtim. Tabi kura noter huzurunda yapılmalı, adil olarak yapılmalı, 5 bin-7 bin kişi ne kadar müracaat varsa hepsinin ismi yazılmalı. Eğer siz hile hurdayla böyle bir şeyi aklımdan geçirmiyorum ama siz bu isimlerin tamamını kağıda yazmazsanız, yine dediğim dediktir yaparsanız ve o isimleri sadece koyarsanız yine de bu işe pişmiş aşa su katmış olursunuz. Ama böyle bir şey yapmamanızı özellikle istirham ediyorum. Yine iddia şeklinde bize gelen bilgilere göre birkaç tane arkadaş yine orada inisiyatif kullanılarak birilerinin şu anda görevde olan birilerinin nepotizm olarak, dayı yeğen olarak işe alınmaları kamuoyunda rahatsız edici haberlerle karşı karşıyayız. Burada isim vermekten imtina ediyorum ama yarın bu isimler işe alınırsa ben Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı olarak çıkarım; televizyonlarda bu isimleri ifşa ederim” ifadelerini kullandı.

HACIBEKİROĞLU: BU ARKADAŞLAR ADİL OLARAK İŞE ALINSIN

Başkan İbrahim Hacıbekiroğlu, “Yine sözleşmeli olarak çalışıp da şu anda bu sözleşmeyi kendisine yeterli kabul görmeyip de ileride bu 48 kadronun içerisinde kadrolu olayım diye birilerinin alınması yine söz konusudur. Burada da sakın ha böyle bir yanlış yapmayın. Elazığ’ın vicdanını kanatmayın. Kimse inisiyatif kullanmasın diyorum. Adil bir şekilde alınan bu arkadaşlar kimse Türkiye’nin vatandaşı olarak ve bu işe mensup olarak bilgi birikim mezuniyetleri müsaitse bu arkadaşlar adil olarak işe alınsın. Hepimiz buna razı olalım. İnşallah yapılmaz diyorum. Ama yapılırsa bizde not olarak, bilgi olarak, yazılı dokümanlar vardır. Şayet yapılırsa biz çıkarız bunu televizyonlara Elazığ’ın yazılı ve görsel medyasıyla bunları ifşa edeceğiz” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL