Başkan Karataş Gerçekleştirilen Saldırıyı Kınadı

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, Fırat Üniversitesi Hastanesi acil servisinde görevli doktor Çağrı Bozdemir'e hasta ile hasta yakınları tarafından gerçekleştirilen saldırıyı kınadığını bildirdi.

Başkan Karataş Gerçekleştirilen Saldırıyı Kınadı

Karataş, yaptığı yazılı açıklamada, şifa veren ellerin hasta ve hasta yakınları tarafından şiddet görmesinin kendilerini derinden üzdüğünü belirtti.

KARATAŞ: BİR AN ÖNCE TEDBİR ALINMALIDIR

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının giderek artmasının endişe verici olduğuna işaret eden Karataş, “Son olarak Fırat Üniversitesi Hastanesi acil servisinde görevli Çağrı Bozdemir şiddete maruz kalmıştır. Bozdemir'e uygulanan şiddeti kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Adli makamlardan saldırıda bulunanların acilen cezalandırılmasını talep ediyoruz. Sağlıkta şiddetin önüne geçmek adına daha kalıcı ve caydırıcı önlemler alınması gerekir. Zor şartlar altında görev yapan sağlık çalışanlarının bir de şiddet endişesiyle çalışmaları, hayatlarını da olumsuz etkiliyor. Çalışanlara şiddet uygulayanların sağlık giderlerinin SGK tarafından karşılanmaması, özellikle fiziki şiddet uygulayanların tutuklu yargılanması ve ağır hapis cezaları verilmesi dahil her türlü önlem gözden geçirilmeli ve bir an önce tedbir alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
SESSİZ GAKGO
SESSİZ GAKGO - 5 yıl Önce

çalışanın sucu yok şehir hastanesinin doguya tasıtan siyasitçilere saldır bakalım görelim bu haberdeki gibi Elazığ kalmadı palular yedi doydular şimdi sıra Bingöllülere de hakkını aramayan şehir işte sonra diyorlar Elazığdan göç fazla oluyor sizce neden

SIRADAKİ HABER

banner137