Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş yaptığı açıklamada, “Sağlıkçıların bu çalışma düzenin böyle gitmeyeceği açıktır. Çünkü tüm sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonu sıfırlanmış, tükenmişlik sendromu yaşamaktadırlar. Hala ısrarla sağlık çalışanlarına ayrımcılık uygulamak sorunları içinden çıkılamaz bir hale sokmaktadır” dedi.

KARATAŞ: SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TUHAF BİR ÇALIŞMA DÜZENİ DAYATILMIŞTIR

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, “Ne yazık ki 1 yılı aşkın bir süredir kahramanca ve fedakârca covid-19 salgını ile mücadele eden sağlık çalışanları, esnek ve dönüşümlü çalışmadan mahrum bırakılmış, kronik hastalığı ve 10 yaş altı çocuğu olan kadın çalışanların idari izinli sayılmaları hakkından muaf tutulmuştur. Kreş ve anaokulları kapatıldığı için Sağlık Çalışanlarının çocuklarına bakacak kimse bulunmadığından çocukları ortada kalmıştır. Sağlık çalışanlarına tuhaf bir çalışma düzeni dayatılmıştır. Sağlık çalışanlarının sadece kendileri değil çocuklarının bile cezalandırıldığı bir hal ortaya çıkmıştır. Sağlık çalışanlarına üvey evlat muamelesi yapılmıştır. Sağlık çalışanlarının yanında çocuklarından da fedakarlık istemek kabul edilebilir bir durum değildir.​ 400 şehit verdiğimiz bir süreçte; tüm memurlar esnek ve dönüşümlü çalışmadan faydalanırken Sağlık Çalışanları mahrum edilmiştir. Tüm memurların mesaisi 10-16 iken sağlık çalışanlarının mesaisi 08-16 olduğundan haftalık 10 saat fazla çalışmış, ve bunun karşılığında fazla mesai izni ve ücreti alamamıştır. Üniversite Hastanelerine gönderilmeyen kaynaktan dolayı bir türlü verilemeyen tavandan döner sermaye Şubat ayı itibariyle kesilmiş, maddi anlamda destekten de mahrum edilmiştir” dedi.

KARATAŞ: SAĞLIK ÇALIŞANLARINI SÜREKLİ MAĞDUR ETME GAYRETİ İÇERİSİNDE OLMAK BİZLERİ ÜZMÜŞTÜR

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, “Bu çalışma düzenin böyle gitmeyeceği açıktır. Çünkü tüm sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonu sıfırlanmış, tükenmişlik sendromu yaşamaktadırlar. Hala ısrarla sağlık çalışanlarına ayrımcılık uygulamak sorunları içinden çıkılamaz bir hale sokmaktadır.​Sağlık çalışanlarının özverili mücadelesi olmadan virüsü yenmek imkansız iken sağlık çalışanlarını sürekli mağdur etme gayreti içerisinde olmak bizleri üzmüştür. Bu nedenle söz konusu idari izinler, esnek ve dönüşümlü​ çalışma hakkı verilmeli, Pandemi ile mücadele eden Sağlık Çalışanlarının çocuklarının mağdur edilmemesi için kreş, anaokulu, gündüz bakımevlerinin tam kapanma dan ayrı tutularak açılması sağlanmalı, izinlerden mahrum kalmayacakları bir şekilde çalışma düzeni planlanmalıdır. Kesilen tavandan döner sermaye ödemesinin tekrar verilmesi gerekmektedir” dedi.