Yeni sanayi sitesinin nereye yapılması ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Tartışmalarla ilgili açıklama yapan Elazığ Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Cebrail Karlıdağ, sanayi sitesinin güney çevre yolunda yapılmasını istediklerini söyledi.

Başkan Karlıdağ, “Bir ev aldığımız zaman güney cepheli mi olsun? Kuzey cepheli mi olsun? Hangisini tercih edersiniz? Bizim sanayideki dükkanların kuzey cephesi ile güney cephesi arasında fiyat farkı var. Kuzey çevre yolu olduğu zaman bir tek Tunceli’ye hitap ediyor. Fakat güney olduğu zaman batıdan gelen geçen araçlar o yolu ve güzergahı kullanıyor. Doğudan gidende tekrar o yolu kullanıyor. Kuzey çevre yolundan 10 tane araç geçer güney çevre yolundan 100 tane araç geçer” dedi.

Konuyu AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut ile görüştüklerini ifade eden Karlıdağ, evrakların işlemlerin bittiği ve olayın kısa sürede sonuçlanmasını beklediklerini ifade etti.

Başkan Karlıdağ, “Ben sadece Yalan yanlış iddiaların ortaya atılmasına karşıyım. Bize tahsis edilen yerde cip barajını besleyen su yok.  Bir buçuk saat gezdik belediye başkanımız ile ama orası yemen çölü gibi. İçmeye bir damla su yok. Milletvekilimiz Metin bulut ile görüştük. Dosya şuan Ankara’da arkadaşlar bir an önce bitmesi için uğraşıyorlar ve sonuçlanmasını bekliyoruz” dedi.

Karlıdağ, “hayvan otlağı olarak adlandırılan alan yemen çölü” dedi.

Siyasi partilerin konuyla ilgili açıklamalarına da değinen Karlıdağ, esnafın kiralık dükkan bulmadıklarının altını çizdi.