Başkan Kavaklı’dan Hırsızlık Olayları İle İlgili Açıklama

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, Elazığ’da artan hırsızlık olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Kavaklı’dan Hırsızlık Olayları İle İlgili Açıklama

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı Elazığ’da artan hırsızlık olayları ile ilgili açıklama yaptı.

Başkan Yasin Kavaklı, Kasım ve Aralık ayında yaşanmış olan hırsızlık olaylarının vatandaşları ciddi şekilde rahatsız ettiğini, HÜDA PAR İl Teşkilatı olarak bu mağduriyeti yaşayan vatandaşları ziyaret ettiklerini ve bu sorun ve sıkıntıları teferruatlı bir şekilde dinlediklerini belirtti.

KAVAKLI: HIRSIZLAR YAKALANMAMIŞ, VATANDAŞIN MAĞDURİYETİ GİDERİLMEMİŞTİR

Başkan Kavaklı açıklamasında, “Bu sorunların çözülmesi için Vali Bey'den randevu talep ettik. Ancak bu talebimize geri dönüş olmamıştır. Bizler de bu durumun düzelebilmesi için kamuoyuna bu sorunları paylaşıyoruz. Gözebaşı köyünde yaşanan hırsızlık olayları maalesef neticeye kavuşmamıştır. Hırsızlar yakalanmamış, vatandaşın mağduriyeti giderilmemiştir. Bu da yetmezmiş gibi aynı köye birkaç hafta sonra tekrar hırsızlık olayı yaşanmış ve tabiri caiz ise çalamadıkları malı çalamadıkları eşyaları çalma girişiminde bulunmuşlardır. Sürsürü Mahallemizde ise yazlık evlerimizde hırsızlık olayları yaşanmıştır. Daha sonrasında kamuoyuna düşen ve basında yer alan bir vatandaşımızın işine gitmeyerek hırsızlık bekçiliği yaptığı paylaşılmıştır. Bardağı taşıran son damla ise Kesrik Mahallesi’ne de 85 yaşında olan bir amcamızın darp edilip şu anda yoğun bakımda olmasıdır.  Evet, artık hırsızlar evde para bulamayınca, yaşlılarımızı da darp edecek seviyeye gelmişlerdir. Vatandaşlarımızı dinlediğimizde bizlere şunları dile getirdiler. ‘Hırsızlar yakalanmayınca veya bir Kapıdan girip diğer kapıdan çıktığını görünce, açıkça adalete olan güvenimiz zedelenmiştir.’ ifadelerini kullanmaktadırlar” dedi.

KAVAKLI: VATANDAŞIN EVİNİ YAĞMALAYAN HIRSIZLARIN YAKALANDIKTAN SONRA SERBEST BIRAKILMASININ ÖNÜNE GEÇİLMESİNİ İSTİYORUZ

Çözüm önerilerini sıralayan Başkan Kavaklı, “Hırsızların Elazığ`ı mesken edinmelerinin önüne geçilmesini talep ediyoruz. Kamera ve mobesa sisteminin sağlıklı hale getirilmesini istiyoruz. Gece bekçilerinin sayısı yetersiz ise, Bu sayının artırılmasını talep ediyoruz. Vatandaşın evini yağmalayan hırsızların yakalandıktan sonra serbest bırakılmasının önüne geçilmesini istiyoruz. Güvenlik zafiyetini ortadan kaldırabilmek için yapılması gereken işleri bir an önce devreye sokmalı atılması gereken adımlar bir an önce atılmalıdır” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137