Ankara Genel Merkezde yapılan görüşmenin ardından 30 Ocak 2021 tarihinde AK Parti Elazığ İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevine Emre Burak Kürüm atanmıştı.

15 Şubat 2021 tarihinde İl Başkanı, Milletvekilleri, Belediye Başkanı, Geçmiş Dönem Gençlik Kolları Başkanları, Önceki Dönem Teşkilat Başkanı Furkan Leventoğlu, MYK Üyesi Hasan Murat Öz, MKYK Üyesi Osman Şahin'in katılımlarıyla gerçekleştirilen kongrede mazbatasını alan Kürüm, görevi Uğurcan Güleç'den teslim aldıktan hemen sonra görevine başlamıştı.

KÜRÜM: OCAK AYI ÜYE ÇALIŞMASINDA TÜRKİYE DERECESİ ALDIK

Göreve gelişinin 1. yıl dönümü münasebetiyle açıklamada bulunan İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm, "AK Parti, insanı merkezine alan hizmet odaklı bir siyasi partidir. İcraatlarımızla, birbiri ardına hayata geçirdiğimiz projelerimizle de bunu göstermiş oluyoruz. Göreve geldiğim günden bu güne teşkilatımızla her daim sahadaydık. İlçe, Belde ziyaretlerimizden, mahalle buluşmalarımıza kadar tüm çalışmalarımızı eksiksiz yapmanın gayreti içerisinde olduk. Genel Merkezimizin tensipleriyle 81 ilde düzenlenen Mahalle Bizim, Gençlik Bizim programımızda; siyasi büyüklerimizle, teşkilat mensuplarımızla 50 tane mahalle programı gerçekleştirerek, gençlerimizle buluştuk. 2023 seçimlerine kadar İlçe ilçe, mahalle mahalle, sokak sokak gezerek, çalmadık hiçbir kapı  bırakmayacağız. Sıkı bir çalışma takvimi oluşturduk. Teşkilatımız olarak her zaman sahada olmaya hazırız. Sahadaki etkinliklerimizin yanı sıra, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanımız Sayın Eyyüp Kadir İnan'ın "1 Milyon Genç Üye" sözünün vermesinin ardından teşkilatımızla hummalı bir çalışma yürüttük. Bu çalışmanın sonucunda Ocak ayı üye çalışmasında Türkiye derecesi aldık” ifadelerini kullandı.

KÜRÜM: BİZLER, DAVAMIZIN EMANETİNİ YÜREĞİMİZE KOYDUK

Çalışmalarımızın her biri kendi içinde ayrı bir olguyu barındırırken aslında tüm çalışmalarımız çoğu yönüyle ortak bir düşünceyi savunmaktadır; "İşimiz, İnsana Hizmet. Bu duygu ve düşüncelerle bizlerden desteklerini esirgemeyen İl Başkanımıza, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza ve Kadın Kolları Başkanımıza teşekkür ediyorum. 1 sene boyunca yol yürüdüğüm Başkan Yardımcılarıma, Yönetim Kurulu Üyelerime ve teşkilatımın çeşitli kademelerinde görev alan kıymetli dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bizler, davamızın emanetini yüreğimize koyduk. Sahip çıkmak boynumuzun borcudur" dedi