Covid-19 virüsü dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de etkisini göstermeye devam ediyor.

Eğitimci-Yazar ve Goncalar Derneği Başkanı Hacı Ormanoğlu, koronavirüse yakalanıp daha sonra atlatan vatandaşlara plazma bağısı yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

ORMANOĞLU: ŞU ANDA YAPILACAK EN ÖNEMLİ ŞEY BU HASTALARA ANTİKOR VERİLMESİ

Eğitimci-Yazar ve Goncalar Derneği Başkanı Hacı Ormanoğlu, “Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Bir virüs belası ülkemizi sardı. Bende covid-19 hastalığını geçirmiş birisi olarak karantinam bitti ama şu anda önemli bir ihtiyaç var. Yoğun bakımda yatan hastalarımıza plazma ihtiyacı var. Gelin bu hastalığı daha önce geçirmiş olanlar olarak plazma verelim. Bu plazmalardan alınan antikorlar yoğun bakımda yatan hastalarımıza verilecek. Şifa veren Allah’tır ama bizlerde sebep olacağız. Hastalığın karantinası bittikten sonra en az 10 gün geçmesi lazım. Benimde 10 gün sonra plazma verme zamanım olacak. Allah nasip ederse 10 gün sonra koşa koşa gidip plazma vereceğim. Şifa veren Allah’tır. Bir hasta olan kardeşimizin iyileşmesine sebep olmaktan daha güzel ne olabilir. Umutla bekliyorlar. Sevdikleri, kardeşleri, anaları, bacıları, yoğun bakımda yatan hastalarımızın iyileşmesi için bekliyorlar, dua ediyorlar ama şu anda yapılacak en önemli şey bu hastalara antikor verilmesi” ifadelerini kullandı.

ORMANOĞLU: EN GÜZEL İBADETTİR

Başkan Ormanoğlu, “Biz kan plazmamızı vereceğiz. Bu plazmada antikor ayrıştırılacak, Kızılay, hastanelerimiz hepsi bu görevi yapıyor. Allah rızası için çevremizde bu hastalığı geçirmiş olanlar, kararsız olup plazma vermeyenler; insanlık görevi, insanlık zamanı… Dini, dili, ırkı ne olursa olsun. Herkes ama herkes eğer bu hastalığı geçirmişseniz Allah için plazma verin. Vallahi en güzel ibadettir. En güzel iyiliktir. Bir canın kurtulmasına sebep oluyorsun. Bundan daha güzel, daha anlamlı, daha önemli ne olabilir? Evlerimizi yangın yerine çevirdi bu hastalık. Yüreklerimiz yanıyor. Herkes bir kova su döksün. Bu yangın sönsün. Allah razı olsun sağlıkçılarımız gece gündüz canla, başla çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

VİDEO