Başkan Özatlı: Gençler Bir Düğme Dikmesini Bile Bilmiyor

Gençlerin dikiş bilmemesinin bir eksiklik olduğunu ifade eden Elazığ Terziler Oda Başkanı Erdem Özatlı, “Elazığ’da bir atölye açılırsa kadınlara ve erkeklere gönüllü olarak eğitim veririm” dedi.

Başkan Özatlı: Gençler Bir Düğme Dikmesini Bile Bilmiyor

Yeni nesil gençlerin dikiş bilmediğini ifade eden Terziler Odası Başkanı Erdem Özatlı, terzilik mesleğinin ölmeyeceğini ancak önlem alınması gerektiğini söyledi.

ÖZATLI: BEN TERZİLİĞİN ÖLECEĞİNE İNANMIYORUM

Başkan Özatlı, “Bazı büyükler ‘terzilik öldü’ diyor. Ben terziliğin öleceğine inanmıyorum. Çünkü terzilik mesleği sanatkar bir meslek. Şu anda gerçekten yeni evlenmiş olan önceki dönemdeki zamanda evlendikleri zaman her evde bir dikiş makinesi vardı. Ama şu anda yeni evlenen genç kızlarımızın evinde bir dikiş iğnesi bile yok. Çeyizinde kesinlikle yok. Terzilik mesleğinin ölmeyeceğine inanıyorum. Çünkü yeni evlenen ütüsünü terziye getiriyor, daraltmaya terziye getiriyor, düğmesi kopsa düğmesini terziye getiriyor. Ben şu anda yeni evlilerde gerçekten eksiklik görüyorum. Neden? Çünkü bir düğme dikmesini bile bilmiyorlar. Bu da beni üzüyor. En azından ütüsünü yapsa, düğmesini dikse, tamiratını yapsa eskiden annelerimiz evde yaparlardı evde dikiş makinesi varken” ifadelerini kullandı.

ÖZATLI: GÖNÜLLÜ OLARAK KURS VERİRİM

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’a seslenen Başkan Özatlı, “Sayın Valimize sesleniyorum. Eğer devletimize ait, valiliğimize ait bir atölye açarsa ben burada gönüllü olarak bayanlara ve erkeklere eğitim veririm. Ütüsünden, makineyi çalıştırmasına, düğmesini dikmesinden fermuarını değişmesine, kısaltmasına kadar eğitim veririm. Bunu gönüllü olarak yaparım. Çünkü neden? Bir kişiyi kazanmak her şeyden önemlidir benim için. Ben gerçekten terzilik mesleğini seviyorum. Usta öğretici olarak da Çıraklık Eğitim Merkezi’nde görev yapıyorum” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Dursun
Dursun - 2 yıl Önce

Yuh habere bak medya rezil ettin kendini buneha düğme ne kadar önemli boş beleş haber

fırat
fırat - 2 yıl Önce

herşeyi başkan bilir

Z kuşağı
Z kuşağı - 2 yıl Önce

Terzide kendi söküğünü dikemi nolacak

Sahipsiz Elazığ
Sahipsiz Elazığ - 2 yıl Önce

Sen dik abi bizim zamanimiz yok

Enteresan
Enteresan - 2 yıl Önce

Gençler düğme dikmeyi bilmesin terzilerimiz kazansın :) Hani dikmesekte olur yani.

SIRADAKİ HABER

banner137