6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen iller arasında olan Elazığ'da binaların hasar tespit raporlarıyla alakalı Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü Heybet Öztekkeli tarafından bir açıklama yapıldı.

ÖZTEKKELİ: TÜM İLLERE HIZLI BİR ŞEKİLDE ULAŞARAK VATANDAŞLARIMIZIN TEMEL İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI NOKTASINDA YARDIMLARINI ULAŞTIRDILAR

Konuyla ilgili olarak Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü Heybet Öztekkeli açıklamasında, “Öncelikle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralı vatandaşlarımızın bir an önce sağlıklarına kavuşması tek temennimizdir. Deprem sonrası özellikle Elazığ'da faaliyette bulunan STK'larımızın yöneticileri, temsilcileri ve üyeleri büyük bir birliktelik örneği göstererek, komşu şehrimiz Malatya'dan başlayarak depremden etkilenen tüm illere hızlı bir şekilde ulaşarak vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yardımlarını ulaştırdılar. Daha sonra Valiliğimizin koordinasyonunda bir veri ağı oluşturularak bu yardımların sağlıklı bir şekilde aktarımı ve bilgilerinin online sistemde tutulması sağlandı. Ben tüm STK'larımıza bu örnek dayanışmaları için en içten teşekkürlerimi surunuyorum. Sağolsunlar. Allah onlardan razı olsun. Zaten Elazığ'da son dönemde STK'larımız arası birliktelik ve koordinasyon çok güzel bir şekilde artmış durumda. Bunu ziyaretlerimizi ve istişarelerimizde gözlemleyebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖZTEKKELİ: HASAR TESPİT İŞLEMLERİ SONRASI HASARLI VE HASARSIZ BİNALARLA İLGİLİ RAPOR KARMAŞASI OLUŞTU

Başkan Öztekkeli, “Deprem sonrası binaların hasar tespit işlemleri yapıldı. Hasar tespit işlemleri sonrası hasarlı ve hasarsız binalarla ilgili rapor karmaşası oluştu. Ağır hasar alan binaların daha sonradan hafif hasarlı veya hasarsıza, hasarsız olan binaların ise hasarlı olarak kayıtlara geçmesi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Binaların durumuyla ilgili belirsizlik ve karmaşadan şikayetçi olan vatandaşlarımız konuyla ilgili olarak STK'larımızla iletişime geçerek konunun çözümü noktasında destek istediler. Bizlerde bu durumu ilgili kurumlar ve milletvekillerimizle paylaştık. Sorunun çözümü için gerekli çalışmaların yapılacağı bilgisini ilettiler. Hasar tespit raporlarının gerçeği yansıtacak şekilde güncellenmesi ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi büyük önem arz etmektedir; Çünkü hasarsız olan binaya hasarlı raporu verilen vatandaşlar evlerine giremiyor. Aynı şekilde hasarlı binalara az hasarlı veya hasarsız raporu verilmesi de büyük sıkıntılara sebebiyet verebilir. Konuyla ilgili olarak belirli aralıklarla kamuoyuna açıklamalarımızı yapacağız. Bizler Elazığ STK Platformu olarak şehrimiz için gereken neyse onu yapacağız ve tüm sorunların takipçisi olacağız" dedi.

Elazığ’da Yeni Bir Lezzet: Vişneli Badem Şekeri Elazığ’da Yeni Bir Lezzet: Vişneli Badem Şekeri