Elazığ Çemişgezekliler Dernek Başkanı Gürkan Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri medya grubumuzu ziyaret etti.

Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık tarafından ağırlanan Başkan Öztürk, ekim ayında kurdukları dernekle amaçlarının hemşerileri bir araya getirmek olduğunu ifade etti.

ÖZTÜRK: TEK AMACIMIZ BAĞI KOPMUŞ İNSANLARI TEKRAR ÇEMİŞGEZEK’E YÖNLENDİREBİLMEK

Elazığ Çemişgezekliler Dernek Başkanı Gürkan Öztürk, “ Amacımız Elazığ’da yaşayan yirmi beş bin civarında Çemeşgezeklileri bir araya getirmek, Çemişgezekli olan bağı kopmuş insanları tekrar Çemişgezek’e yönlendirebilmek, gidiş gelişi arttırabilmek, akraba bağlarını geliştirebilmek. Derneğimizin kuruluş amacında kesinlikle coğrafi bir ayrımcılık olmayacaktır. Tek amacımız tek gayemiz bu bölgeye, ilimize, Çemişgezek’imize fayda sağlamak” dedi.  

Pertek köprüsüne değinen Başkan Öztürk, köprünün mutlaka yatırım programına alınmasını istediklerini söyledi.

ÖZTÜRK: BU KÖPRÜNÜN BİRAN ÖNCE YAPILMASI HUSUSUNDA ELLERİNDEN NE GEREKİYORSA MUTLAKA YAPMALARI GEREKİYOR

Elazığ Çemişgezekliler Dernek Başkanı Gürkan Öztürk, “ Çemişgezek’le Perteği hatta Karadeniz’i bağlayacak köprünün biran önce yapılması gerekiyor. Vatandaşlarımızın en büyük talebi bu konu. Özellikle yetkililere seslenmek istiyorum bunu mutlaka önlemlerini almalarını istiyoruz bu köprünün biran önce yapılması hususunda ellerinden ne gerekiyorsa mutlaka yapmaları gerekiyor. Bu köprü orada yaşayan insanların mağduriyetini, çilelerini her gün arttırıyor. İnsanlar her gün memleketine gidip gelmek için gözleri feribot saatlerinde buna ayak uydurmak zorunda kalıyorlar. Feribotu kaçırmak zorunda kalıyorlar. Bir, iki saat feribot iskelesinde beklemek zorunda kalıyorlar” ifadelerini kullandı.

Başkan Öztürk, ilçede küçükbaş hayvancılığın ve Ulukale dutunun ön planda olduğunu bu iki sektörün gelişmesi için adımlar atılması gerektiğini söyledi.

ÖZTÜRK: BÖLGEDE MUTLAKA BU SEKTÖRÜN CANLANMASI ADINA NE GEREKİYORSA ONUN YAPILMASINI İSTİYORUZ

Elazığ Çemişgezekliler Dernek Başkanı Gürkan Öztürk, “ Küçükbaş hayvancılık çok büyük potansiyelde yapılıyor. Türkiye’nin markası haline gelmiş Ulukale dutumuz var. Bölgede mutlaka bu sektörün canlanması adına ne gerekiyorsa onun yapılmasını istiyoruz. Pazar konusunda elimizden geldiği kadar buradaki iş adamlarıyla siyasilerle görüşüp ne yapmamız gerekiyorsa birlikte dernek olarak bu konu hakkında hep beraber çalışacağız inşallah” sözlerini kullandı.