Başkan Öztürk, Büyük Projelerin Detaylarını Anlattı

Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu Gündem programına katılarak, Elazığlılara müjdeyi veren OSB Başkanı Suat Öztürk, gelecek olan yatırımların detaylarını Kanal Fırat Televizyonu’na anlattı.

Başkan Öztürk, Büyük Projelerin Detaylarını Anlattı

Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu gündem programına telefonla katılarak, Elazığ’a gelecek olan yatırımlarla ilgili müjdeli haberi ilk kez duyuran Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, yatırımların ayrıntılarını paylaştı.

ÖZTÜRK: FİRMALAR KAPASİTELERİNİ ARTTIRDI

Pandemi ve depreme rağmen şehirde yatırımların durmadan devam ettiğini kaydeden Başkan Öztürk, “Elazığ artık kendi kabuğunu kırmış vaziyette. Ekonomi ve sanayileşme yönünde, üretim yönünde. Bu pandeminin olmasına rağmen, Elazığ bir deprem yaşamasına rağmen yatırımları devam eden yatırımcılarımızın hiçbir tanesini durdurmadık. Aynı hızla yatırımlar devam etti. Onun yanında mevcut tesislerimizi de tefsir ve büyüme ile ilgili yapmış oldukları çalışmalar var onlar da yaptılar. Bilakis kapasitelerini arttırdılar. Özellikle inşaat sektöründeki firmalarımız depremden dolayı Elazığ’da ciddi manada inşaat sektörü hareketlendiği için birçok yapı kimyasallarında o arada bir taş yünü fabrikası vardı, bir tane daha açıldı. Yapı kimyasalları, diğer firmalar ve bunun yanında kapı, doğrama ve mutfak mobilyaları ev içindeki demirbaş mobilyaları üzerinde ve ev mobilyaları üzerinde üretim yapan firmalar kapasitelerini arttırdı” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: ELAZIĞ’A CİDDİ MANADA SAYILABİLECEK POTANSİYELDE YATIRIMCI GETİRMEYİ BAŞARDIK

Üç ay içerisinde üç dört tane firmanın kurulduğuna dikkat çeken Başkan Öztürk, “Organize Sanayi’de 3-4 tane üç ay içerisinde fabrika kuranlar oldu. Ya binalarını hemen hızlı bitirdiler, ya da kiralık yerlerde yeni fabrikalar kuruldu. Çünkü talep vardı. Tek vardiya çalışan fabrikalarımız iki vardiyaya döndüler. Bunun yanında mermer sektörü aynı şekilde bir hareketlilik içine girdi. Elazığ’da güzel şeyler oluyor. Dışarıdan bizim arkadaşlarımız ve ben dışarıdaki firmalarla ciddi görüşmelerimiz var uzun zamandır görüşüyoruz. Görüşmelerimizin neticesini de alıyoruz. Ben firmalara bir gittim, iki gittim, üç gittim; birebir görüşmeler yaptım. Onlar geldiler. Elazığ Organize Sanayi’yi anlattık, teşviklerinin faydalarını anlattık. Bunların bir kısmı Elazığlı, bir kısmı Elazığlı değil bu firmaların. Bunları ikna ederek de Elazığ’a ciddi manada sayılabilecek potansiyelde yatırımcı getirmeyi başardık” şeklinde konuştu.

ÖZTÜRK: 100 MİLYON EURO CİVARINDA BİR YATIRIM VAR

Başkan Öztürk, “3-4 tane tekstille ilgili, bunun ipliği var, kot firması var, konfeksiyon firmaları var ve bir tane de metal sanayi var. Bunlar toplam aşağı yukarı kesinleşmiş durumdalar. Dün bir tanesini netleştirdik, arsasını verdik. Onların sırf yatırımı 30 milyon Euro’nun üzerinde. Metal sanayi kuracak arkadaşımızın 30 ile 40 bin Euro civarında ki bunlar Almanlarla ortaklık şeklinde. Bunlara da yer konusunu hallettik. Aşağı yukarı bu kesinleştirdiğimiz olayların tahsislerini yaptık, arsa bedellerini ödüyorlar, projelerini hazırlıyorlar. Bu projelerle inşaat ruhsatlarını alacaklar, teşvik belgeleri için çalışmalara başladılar. 100 milyon Euro civarında bir yatırım var. Bu yeni yapılacak bir yatırım. Bir de devam eden yatırımlarımız var. Yani devam eden yatırımların da toplamı aşağı yukarı önümüzdeki yıl Haziran ayı sene sonuna kadar herhalde biter. Bunlarda 50 milyon Euro civarında bir yatırım devam ediyor” dedi.

ÖZTÜRK: 2023’ÜN ORTALARINA KADAR BU 150 MİLYON EURO’LUK YATIRIM GERÇEKLEŞMİŞ OLACAK

Elazığ’a gelecek olan firmaların istihdama önemli kaktı sağlayacağını belirten OSB Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk, “İstihdama baktığınız zaman bu beş tane firmanın gelmesiyle bunun 4 tane, 3 tanesi 650 kişiden bin 800- 2 bin kişi; 2 bin, 2 bin 500 kişi mevcut gelecek tesislerin buraya kurulmasıyla 2 bin- 2 bin 500 kişi ilk etabındaki sayı. Ama bunların gelip burada büyümeye başladıkları zaman aslında yatırımların büyük bölümünü, istihdamların büyük bölümünü buraya kaydıracakları için mesela bir kot firması belki de bin kişi olacak. Ama bu hemen 2022’de olmaz açar açmaz. Burada hem insanları eğitiyorlar hem insanlara aş ekmek verecek şekilde bayanlarımıza özellikle bayanları iş kolu metaldekinin harici tekstil sektörünün büyük bölümü bayanlara hitap ediyor. Yani 2 bin -2 bin 500 kişi; 3 bine yakın insana istihdam alanı açılacak burada. Ki 100 milyon Euro’luk bir yatırım ciddi bir yatırım. 50 milyon Euro’luk da diğer devam edenler var. Bu ne demektir? Yani 2022’nin sonu, 2023’ün ortalarına kadar bu 150 milyon Euro’luk yatırım gerçekleşmiş olacak” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ne güzeli
Ne güzeli - 2 yıl Önce

Yıllardır Elazığı yeyip bitirenlerden, caddelerini daraltıp, parklarını imara açanlardan, makam mevki koltukları kişisel menfaat için kullananlardan,ihale peşinde koşanlardan güzel şeyler beklemeyin...O güzelllikler , harama günaha bulaşmamışlardan gelir,

Kenan
Kenan - 2 yıl Önce

Kendisi dürüst olup memleketime bir çivi çakana minnet duyarım. Her şeyden önce memleketime isdihdan yaratan her samimi teşebbüse minnettarım.

Ethem Gülbay
Ethem Gülbay - 2 yıl Önce

Elazığ ın en büyük eksikliği ki bu Türkiye’nin de eksikliğidir tarım da ce hayvancılıkda çok geri kalmıştır. Türkiye’de yüzde 9 olan tarım elazığda nerdeyse sıfırdır. Yanımızdaki keban barajından yeteri kadar faydalanamıyoruz. Avm yapılması o şehri kalkındırmaz. Zaten e ticaretin gelişmesiyle yakında avm ler boş kalacaktır. Suat beyin OSB nin başımda olması Elazığ içinde bir kazançtır

as
as @Ethem Gülbay - 2 yıl Önce

sanayisi tarımı geçen ülkeler gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerdir" diye bir tespit yapılınca CHP, sanayiyi geliştirmek yerine tarımı öldürerek aradaki farkı açmaya çalıştı bu ülkede

Ali
Ali @Ethem Gülbay - 2 yıl Önce

Bir şehrin gelişmişlik göstergesi o ildeki kütüphane sayısının çay ocağı sayısını geçmesidir. İlginç olarak Elazigda çay ocağına giden insanların entelektüel düzeyi yüksek. Değişik bir döngü

Tahsin
Tahsin - 2 yıl Önce

Halep ordaysa yatırım teşvik belgeleri resmi gazetede, çorum bile Elazığ dan 7 kat fazla ihracat yapıyor. Ama suat beyin girişimleri ile yatırımcı firmaların gelmesi olumlu sağ olsun

gagko
gagko - 2 yıl Önce

ETSOya başkan olacak bu adam, aklıınızda tutun

Mehmet
Mehmet - 2 yıl Önce

Bunlarla bu şehir bir arpa boyu yol almaz...bırakın şehir olmayı köyy değill mezraa ettiniz elazığı mezraaaa...

Esat
Esat - 2 yıl Önce

O Çorumlu yatırımcısı değil hemşerim,Ankara yatırımcısı,6 .bölge olmasından ve muafiyetler den dolayı.O kadar kendimizi hafife almayalım.Yatirimcilarimizin moralini bozmayalım.tahsin.

Tahsin
Tahsin @Esat - 2 yıl Önce

Kıymetli hemşehrim ben sadece bir tespit yapıyorum Elazığ 9 aylık ihracat toplamı 240 milyon dolar Çorum 415 milyon dolar, karabük 450 milyon dolar, uşak ,Afyon, Giresun,Ordu önümüzde ihracatta 39. sıradayız. Diğer bilinen sanayi illeri ile kıyaslamıyorum bile, yatırım teşvik listelerine bakınca Elazığ dişe dokunur teşvikli yatırım alamadığı ortada, tek başına Suat beyin çabalaması ile olmuyor. Elazığ da vizyon projelerin önü kesiliyor örneğin elsyum, vera yapı gibi bu memlekete yatırımcıyı cezalandıran bir Belediye var.


SIRADAKİ HABER

banner137