Elazığspor’da Eyüpspor karşısında alınan 3-2’lik mağlubiyet, kulüp başkanı Selçuk Öztürk’ü oldukça üzdü. Maç sonunda değerlendirmelerde bulunan başkan Öztürk, “canı yanan benim… 2-0’dan bir maç 3-2 olur mu?” diyerek, alınan mağlubiyeti teknik kadro hatalarına bağladı.

ÖZTÜRK: 2-0’DAN BİR MAÇ 3-2 OLUR MU?

Selçuk Öztürk, “Canı yanan benim. Dün Levent Eriş vardı bugün yok. Bugün Orhan Kaynak var yarın yok. Bugün İlhan Hoca var yarın yok. Canı yanan biziz. Niye müdahale etmeyeyim. Benim dediklerimi yapsalardı kötüleme anlamında değil. Sonuçta hocamız, sevdiğimiz bir insan. Ben uyarıyorum oyuncu değiştir diyorum. Adamlar silindir gibi ikinci yarı üzerimize geliyor. Futbol saniyelik olay. Adam 3 tane diri adam almış. Sende alacaksın. Solda sıkıntı yaşıyoruz; oyuncu değişikliği yap. Alternatif mi yok. Üzüldüğüm şu; şu anda Eyüp takımı bu ligin en pahalı takımı en kaliteli takımı. Oynadığımız futbol ortada. Niye bunları yaşayalım. 2-0 öndesin bunu koruyacaksın. 2-0’dan bir maç 3-2 olur mu ya? Saatinde dakikasında oyuncu değiştirmedik, hakem facia. Yoksa bu takım en az 20 milyonluk bir takımdır. Çocuklar aslan gibi. Yensin yenilsin ben çocuklarla gurur duyuyorum. Gerçekten alın teri döküyorlar. Benim onlara tavsiyem; kardeşim yenilebiliriz 10 maçta arka arkaya kaybedebiliriz. Ama mücadelesiz yenilirseniz benim çocuklarım olamazsınız. Ben hırslı bir adamım. Bana göre mücadele edin yenilin. Alınlarından öperim. Bugünde mücadele ettiler” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: ORHAN HOCA’YI TERCİH ETTİK

Levent Eriş’in kendi isteğiyle ayrıldığını belirten başkan Öztürk, yeni teknik direktör Orhan Kaynak için ise, “Levent Hoca kendisi ayrıldı Konya malından sonra. Benim haberim olmadı. Futbolcularla helalleşmiş. Ondan sonra haberim oldu. Levent Hoca ile telefonda görüştük ifadesi şu “ben seni çok seviyorum başkanım. Ondan dolayı yüzümde tutmadı. Elazığ’a gelip helalleşmeyi. 4 hafta önce ben istifa ettim şehirde değişen ne oldu? Bir şey yok. Değişen bir şey olmadı, benim umutlarım kırıldı” dedi. Helallik istedi. Bize de düşen istifayı almaktır. Çünkü Elazığspor büyük bir camia. Ben camiamı da ezmem, ezdirmem. Hoca da bizi ezmedi. Allah var iyi bir dostluğumuz oluştu. Ama sonuçta ikinci istifa olunca bizde kabul etmek zorundayız. Mutlaka ki Levent hocam çok tecrübeli birikimli bir hocamız. Ona mutlaka ki dünya kadar kulüp talip olacaktır. Bize de dünya kadar talip olur. Bizde Orhan Hoca’yı tercih ettik. Tercih sebebimiz de geçmişte Elazığspor’un cefasını çekti, o zor dönemlerinde elektriğin gıdanın olmadığı dönemlerde adam bırakıp gitmedi. Kaçmadı, savaştı. Şu takım dağılmazsa kim kurarsa kursun doğruya doğru o takım dağılmasaydı küme düşme gibi bir riski olmazdı. Hatta o takım tutunsa farklı sonuçlar da alınabilirdi. Maalesef adam artık son noktada herkes ekmeğine bakıyor. Bolu’dan teklif geldi gitti o zaman Orhan Hoca. Orhan hocamızın avantajı şu hem şehri biliyor hem 11-12 oyuncuyu profesyonel yapan o. İyi bir izlenim bıraktı. Mücadeleci birisi. Bize de mücadeleci hocalar lazım. Levent Hoca’da öyleydi. Kayyum döneminde ben kendisini aramıştım. Bizim yönetim kurma durumumuz var gitme seninle çalışacağız dedik. “çok yıprandım çok bekledim” dedi. Sonuçta o da ekmeğinin peşindeydi ve gitti. Bugün aramızda. Gençleri tanıyor. Kadir onun döneminde oynadı zaten. Hepsini tanıyor. İnşallah başarılı olacağız” şeklinde konuştu.