Başkan Öztürk, Tekstil Kent Alanında İncelemelerde Bulundu

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en prestijli projesi tekstil kentte devam eden çalışmaları yerinde inceleyen OSB Başkanı Suat Öztürk, 6. kısımda yapılan projelerle 3 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını söyledi.

Başkan Öztürk, Tekstil Kent Alanında İncelemelerde Bulundu

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en cazibeli projesi olan “Tekstil Kent”te yürütülen çalışmalar hızla devam ediyor.

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, 22 Milyon lira  bütçeli Tekstil Kentte incelemelerde bulundu.. Yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Öztürk,  14 iş yerinin bulunacağı alanda bütün donatıların düşünüldüğünü kaydetti.

22 Milyon ile başlanılan projede ödenek artırılması talebinde bulunduklarını kaydeden Başkan Öztürk, önümüzdeki yılın ilk aylarında tekstil kentin tamamlanacağını ifade etti.

Başkan Öztürk, verdikleri sözleri tek tek yerine getirdiklerini belirterek, ciddi projelerinin olduğunu kaydetti.

ÖZTÜRK: 3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ

OSB Başkanı Suat Öztürk, 6. Bölgede yapılan projelerde 3 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını söyledi. Öztürk, “Tekstil kent projesi 6. Bölgeden dolayı istihdam sayısının artışını sağlayabilmek için bir de tekstilcilerin buraya yoğunluk olarak ciddi firmaların buraya gelmesinden dolayı böyle bir proje düşündük arkadaşlarımızla birlikte bu projeyi kalkınma ajansının desteğiyle yaptık. 2020’nin sonuydu projeyi verdik 2021’de onaylandı biz fiyat artışlarından dolayı gecikmelerimiz oldu. Arazi 95 dönüm bir alan 50-55 dönüm alana yerleştiriyoruz. 14 tane iş yeri yapacağız çok güzel bir proje olacak. Çevresiyle içinde kreşiyle diğer etkinlik alanlarıyla beraber prestij bir alan olacak. 30 bin metrekarenin üzerinde bir inşaat. dağları deviren bir yerimiz burası, dağları patlatmayla indiriyoruz. Tahmin ediyorum 1-1 buçuk aya kadar bizim hafriyat işlerimiz bitmiş olur ama inşaata da başlayacağız. İlk etapta 22 milyonluk bir projeydi ama fiyat artışlarıyla beraber herhalde ihale rakamı belli bir rakamdı ama fiyat artışıyla bitmesi mümkün değil bakanlığa müracaat ettik yüzde 50 artış sağlanacak 30-35 milyon civarında bir yatırım olacak. Burada amacımız 14 tane iş yerinde 27 bin metrekare olarak iş yeri olarak kapalı alanda 2 bin 500 ile 3 bin kişiye istihdam sağlayacak bir alan oluşturmak. Yılsonuna kadar büyük miktarda ortaya çıkmış olacak. En geç önümüzdeki yılın ilk aylarında burayı inşallah bitirmiş olacak" dedi.

ÖZTÜRK: CİDDİ PROJELERİMİZ VAR

OSB Başkanı Suat Öztürk, verilen sözleri tutacaklarını ifade ederek ciddi projelerinin olduğunu söyledi. Öztürk, “Organize Sanayinin en üst noktası burası ve en manzaralı bir yer. Bu 95 dönümlük alan yemyeşil bir tesis ve baraj suyu tamamen önünde. 2. Etap ve 1. Etap tamamen önünde ayrıca Yurtbaşı doğu tarafımızda. Böyle güzel tesis bir proje ortaya çıkacak. Burada yine seçici olacağız gelen firmaları istikrarlı, sağlıklı ve gerçek istihdam sağlayan firmaları tercih edeceğiz. Böyle bir tesisinde Elazığ’a hayırlı olmasını diliyorum. Biz vermiş olduğumuz sözleri arkadaşlarımızla tek tek yerine getireceğiz daha da ciddi projelerimiz var. Bunlar bir bir projelere uygulama aşamasına geldiğimiz zamanda ciddi projelerimizi de açıklayacağız. Önemli olan sözde değil uygulama aşmasına geldikten sonra açıklama yapabilmek. Bizler bugüne kadar yapmış olduğumuz gibi bundan sonrada aynı şekilde taahhütlerimizi de yerine getirmeye çalışacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum memleketimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137