Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk ve Elazığspor Teknik Direktörü Orhan Kaynak açıklamalarda bulundular.

ÖZTÜRK: KUPA MAÇLARINDA BİR İDDİAMIZIN OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

Elazığspor Kulüp Başkanı Sekçuk Öztürk, “11 gün içerinde 4 maç oynadık üst üste. Ertelenen Bayburt maçını falan. Çocuklar bayağı yoruldu. Bununda maçta etkisini gördük. Özellikle son maçta ikinci yarı tempomuz düştü. İnsanlar ha versin. 11 günde 4 maç oynamak kolay değil. İçeri gidiyorsun, geliyorsun. Yolculuğun vermiş olduğu yorgunluk var. 2-0’dan maçı vermememiz lazımdı. Oyuncu değişikliklerinde biraz gecikmeler, hatalar yapıldı. Hayırlısı artık. Önümüze bakacağız. Çocuklarımız iyi. Yalan söylemeye gerek yok. Kupa maçlarında bir iddiamızın olacağını düşünmüyorum. Zaten kadromuz kısıtlı. Bazı oyuncuları da kupada riske atmaya gerek yok. Sakatlığı var, kart cezası var. Elimizden geldiğince tabi ki mücadele edeceğiz. İstantulspor’da kardeş kulübümüz. Onlarda güçlü bir kulüp. Yani ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız lazım. Bizim için önemli olan ligde tutunabilmek, iyi yerlere gelebilmek. Bir de kupada üstüne gittiğiniz zaman hafta içi hafta sonu ciddi yorgunluklar başlıyor. Kupayı o kadar umursamıyoruz. Ama Tarsus maçı bizim için önemli” ifadelerini kullandı.

Elazığspor’un sıkıntıları her geçen gün artarken, güzel haber Tetiş yapı’dan geldi.

ÖZTÜRK: ELAZIĞSPOR’UN ADI İÇİN ‘TETİŞ YAPI’ İLE ANLAŞILDI

Başkan Öztürk, “İsim sponsorluğu Yılmaz Bey gil ilg Tetiş Yapı ile anlaştık gibi. Son aşamaya geldik. Federasyona onaya gönderdik. Tetiş Yapı Elazığspor olacak büyük ihtimal. Yasemin Açık Hanımefendi ile görüştük sponsorluk konusunda. Harput Dibek firması ile bir araya geleceğiz. Yine birkaç firmamız var. Birevim’in sahibi beyefendi ile görüştük. O, Elazığ’a. genel müdürünü göndereceğini beyan etti. Çünkü onlar biraz basketbola ağırlık verdi. Biz de gücendik. Taraftarımız da ister istemez güceniyor. Basketbolda bizim takımımız ama Elazığspor farlı bir camia farklı bir marka şehrin tanıtımı anlamında. Birevim’de ciddi bir firma, kaliteli bir firma şehrimiz adına böyle firmalarımızın olmasından mutluyuz. İnşallah onlardan destek bekliyoruz Toparlayacağız. Belediye başkanımıza vereceğimiz projelerimiz var. Sayın valimizle görüşmüştük. O elinden gelen her şeyi yapacağını beyan etti. Bunların tabi kısa sürede olması önemli” şeklinde konuştu.

ÖZTÜRK: -6 PUAN SİLME CEZASI GELEBİLİR

Başkan Selçuk Öztürk, “Ben imkanım doğrultusunda çocukları mutlu ediyorum. Sağ olsun belediye başkanımız prim verdi, biz primler ödedik. Ama bir total rakam oluşturabilirsek hem içeriye verelim hem de FİFA’da başımızı ağrıtacak 4-5 tane dosya var. Allah muhafaza -6 gelebilir. Şimdi transfer yasağı yedik ama onun bir sonraki aşaması disipline gittiğimiz zaman -6 ceza puanı yeme, onun arkasında da küme düşürme cezası geliyor. Benim uykularım kaçmış durumda. İçeride de çocuklarımıza fazla bir borcumuz yok. Onları ödeyelim, primlerini düzenli ödeyelim. Bir de 4-5 tane FİFA dosyasını çözersek -6 puan gelme ihtimalini kapatırsak Ocak ayında da tekrar oturup durumu değerlendireceğiz. Ama mümkün olduğunca bir kaynağı kısa sürede oluşturup bu dosyaları erken çözmemiz lazım. Yarın -6 puan silme cezası gündeme geldiği zaman 15 gün içerisinde ödememiz lazım. O zaman da bu defa pazarlık gücün kalmıyor. Bizim bir an evvel onların ayağına gitmemiz lazım. Bu hafta belediye başkanımızdan randevu talep edeceğim. İnşallah onlarla kafa kafaya verip çözümler üreteceğiz diye düşünüyorum” dedi.

Elazığspor’da İstanbulspor’la oynanacak olan Ziraat Türkiye kupası maçı hazırlıkları yeni teknik direktör Orhan Kaynak yönetiminde başladı.

KAYNAK: BUNLARI DA BİR AN ÖNCE DÜZELTİP YAPACAĞIZ

Elazığspor Teknik Direktörü Orhan Kaynak, “Şimdiki dönemde hem ülke olarak sıkıntılar yaşıyoruz hem Elazığspor olarak sıkıntılar yaşıyoruz. Hem Elazığ olarak sıkıntı yaşıyoruz. 1999 depremini yaşamış birisi olarak ben Kocaelispor’da Elazığ’da deprem oldu, yine İzmir’de deprem oldu. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Tabi ülke olarak da Elazığspor’da sıkıntı çekiyor. Bunu söylerken inşallah düzelir anlamında; tabi ki futbol olarak da düzeltmeye çalışacağız bazı şeyleri. Özellikle Eyüp maçında ilk yarı başka bir takım vardı, ikinci yarı başka bir takım vardı. Bu kadar değişikliğin nedenlerini oyuncularla hem bireysel olarak, konuşarak sadece konuşarak değil, sahada çalışarak da giderebilmemiz gerektiğini gördüm. Bunları düzeltmemiz lazım. Çok da zaman yok. Oyuncular ne kadar çabuk algı gösterirse bize o kadar faydası olur. Onun için iyi konsantre olup iyi çalışıp maçları da öyle oynamamız gerekiyor. Söylenecek çok şey var ama söylemekten ziyade sahada bir an önce uygulamamız gereken oyuncuların üzerinde çalışmalar yapacağız. Bunları da bir an önce düzeltip yapacağız” ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: BİZİM DAVAMIZ ELAZIĞSPOR İÇİN

Kaynak, “Kupa prestij açısından çok önemli ama bulunduğumuz ortamda biz elimizden gelen Elazığspor’u en iyi şekilde nasıl temsil ederiz o şekilde oynayacağız. İnşallah da turu geçeriz. Her maç önemli. Hiçbir maça kaybetmek için, beraberlik için çıkılmaz. Her maça kazanmak için çıkarsın. Onlardan bir tanesini oynayacağız. Tabi oradan dönüp Tarsus’a gitmemiz yolculuk anlamında oyuncuların sıkıntı oluyor. Bazen yorgunluk nedenleri oluyor. Ama ben yorgunluk sebebi olarak görmüyorum hiçbir şekilde ne maçı, ne oyuncuyu. Bunun rotasyonunu yaparız. Oyuncu grubu içerisinde tölare ederiz. İnşallah maçlara yansıtmadan bir an önce de bazı düzeltmeleri yaparız. Ondan sonra daha iyi bir Elazığspor izletmek için elimizden geleni yaparız. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Tabi ki burada önemli olan Elazığspor menfaati. Bizim davamız Elazığspor için. Buraya geldik, en güzel şekilde temsil etmeye çalışacağız. İnşallah başkanımızın da yönetim kurulumuzun da güvenini boşa çıkarmayız” diye ifade etti.