Şehrin uzun yıllardan bu yana ele alınmayan altyapı problemini çözüme ulaştıracak altyapı yenileme çalışmaları, belirlenen program çerçevesinde sürdürülüyor.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehrin merkezi konumunda yer alan İzzetpaşa Cami çevresinde yürütülen altyapı yenileme çalışmalarını inceleyerek çevre esnafıyla bir araya geldi. Gazi Caddesi (İzzetpaşa Cami önü) üzerinde başlatılan içme suyu hattı imalat çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Alanda 210 metre içme suyu hattı imalat çalışması gerçekleştirildi.

Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Şerifoğulları, çalışmaların belirlenen program dahilinde ivedilikle sürdürüldüğünü kaydetti.

ŞERİFOĞULLARI: CESARET, SABIR VE DESTEK GEREKTİRİR

Altyapının daha yaşanabilir bir şehir için olmazsa olmazlar arasında yer aldığını ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Tabii ki altyapı zor ve zahmetli bir çalışma. Fiziki sıkıntılar oluşuyor, trafik açısından sıkıntılar oluşuyor. Ancak bugünümüz için gelecek nesillerimizin sıkıntı çekmemesi için bugünden gerekli çalışmaları yapmamız gerekir. İçme suyu, yağmurlama ve kanalizasyon hattı ile ilgili çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz.  Altyapıya yönelik çalışmalar cesaret, sabır ve destek gerektirir. Biz hemşehrilerimizin desteğiyle cesaretimizi ortaya koyduk ve çalışmalarımızı başlattık. Şehir adına en önemli yatırımı toprağın altına yapıyoruz. Biz inanıyoruz ki daha da yaşanabilir ve güzel bir şehir samimiyetle atılacak adımlarla inşa edilir. Hemşehrilerimiz bize güveniyor, desteklerini esirgemiyorlar. Bizler de söz verdiğimiz gibi bu şehri en güzel şekilde geleceğe hazırlıyoruz. Hemşehrilerimin her zaman yanımızda olması ve samimi destekleri gücümüze güç katıyor. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimizin ihtiyaçlarını gidermeye, şehrimizi en iyi şekilde imar etmeye devam edeceğiz.” dedi.

ALTYAPI BİRİNCİ ETAP ÇALIŞMALARI

Altyapı yenileme projesinin birinci etap çalışmaları, Rızaiye, Yeni, Fevzi Çakmak, Yıldızbağları Mahallelerinde devam ediyor. İçme suyu hattı imalat çalışmaları kapsamında 17 km hat döşendi.

Birinci bölge çalışmaları kapsamında ayrıca kanalizasyon hattı olmayan bölgelerde 2.5 km  kanalizasyon hattı ve 350 metre yağmur suyu drenaj hattı çalışması gerçekleştirildi.

İçme suyu hattı imalatının tamamlandığı noktalarda abone bağlantılıları da eş zamanlı olarak sürdürülüyor.

Birinci bölge kapsamında başlatılan Gülmez Bölgesi ve Ulukent Mahallesi'nde kanalizasyon ve yağmur suyu hattı imalat çalışmaları da devam ediyor.

İKİNCİ ETAP ÇALIŞMALARI

Altyapı yenileme projesinin ikinci etap çalışmaları ise Kızılay, Aksaray Mahallesi ile Malatya Caddesi'nde devam ediyor.

Malatya Caddesi üzerinde başlatılan yağmur suyu ve kanalizasyon hattı imalat çalışması devam ediyor. İmam Efendi Bulvarı ile Çaydaçıra Kavşağı arasında yaklaşık 1.800 metre uzunluğundaki hatta, yağmur suyu hattı imalat çalışmaları devam ediyor.

Hicret Mahallesi’nde ise kanalizasyon altyapısı olmayan bölgede 700 metre kanalizasyon hattı imalatı gerçekleştirildi.

Kızılay Mahallesi’nde başlatılan yeni içme suyu hattı imalat çalışmaları devam ediyor.  Çalışma kapsamında 4.5 km içme suyu hattı imalatı tamamlandı.

Aksaray Mahallesi'nde 1200 mm çapında yağmur suyu drenaj hattı ve kanalizasyon hattı döşeme çalışması devam ediyor.