Başkan Şerifoğulları Depremin Ardından Şehir Genelinde İncelemelerde Bulundu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, merkez üssü Kahramanmaraş olan toplam 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketinin ardından Elazığ’daki çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan Şerifoğulları Depremin Ardından Şehir Genelinde İncelemelerde Bulundu

Başkan Şerifoğulları ilk olarak Çarşı Mahallesi Muhtarı Ahmet Aytaç ve Sarayatik Mahallesi Muhtarı Aytaç Şahinoğlu ile birlikte mahallelerde depremde hasar gören binalarda incelemelerde bulundu.

ŞERİFOĞULLARI: AĞIR HASARLI BİNALARIMIZIN YIKIMINI EN KISA SÜREDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Mahallelerde bulunan esnafa ve vatandaşa geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Şerifoğulları, “6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız 2 şiddetli depremin ilk dakikalarında Elazığ’ımızda seferberlik başlattık. Deprem bölgelerimize enkaz çalışmalarında görev almak üzere arama kurtarma ekiplerimizi gönderdik. Battaniye, gıda, giyecek ve hijyen ürünlerini de göndererek vatandaşlarımızın yaralarını bir nebzede olsa sarmaya çalıştık. Daha sonra şehrimize gelerek buradaki çalışmalarımızı başlattık. Elazığ Valimiz Sayın Dr. Ömer Toraman başkanlığında paydaş kurumlarımızla birlikte düzenlediğimiz toplantıda kapsamlı bir eylem planı hazırladık. Elazığ’ımızda hasar tespit çalışmalarımızı başlatarak riskli yapılarımızı tespit ettik. Risk oluşturan ağır hasarlı binalarımızın yıkımını en kısa sürede gerçekleştirerek vatandaşlarımızın güvenliğini sağlayacağız. Daha sonra ilimizde yeni deprem konutlarının yapımına da başlayarak depremin yaralarını hep birlikte saracağız. Rabbim, bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.

Hem yürütülen çalışmalara ilişkin incelemelerde bulunan hem de vatandaşlarla sohbet eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları daha sonra İcadiye Mahallesi’ne geçti.

İcadiye Mahalle Muhtarı İrfan Gözvur’u muhtarlık ofisinde ziyaret eden başkan Şerifoğulları, Elazığ Belediyesi tarafından İcadiye Mahallesi’ne yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137