Dünya genelinde koronavirüs hızla yayılırken, Türkiye’de önlemler iyice artırtıldı.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da Elazığ’da alınan önlemlerle ilgili Kanal Fırat Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

“SALGININ YAYILMASINI ÖNLEME ADINA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”

Belediye olarak şehir genelinde çok ciddi önlemler aldıklarını ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Koronavirüs ülkemize ilk belirtilerin olduğu günün akabinde Türkiye genelinde sahaya inen ilk belediyelerden biriyiz. Hızlı bir dezenfektasyon çalışmalarımızı yapıyoruz tüm camilerimizi, okullarımızı, alışveriş merkezlerimizi ve kurumlarımızı taziye yerlerimizi dezenfekte ederek olası bir salgının yayılmasını önleme adına çalışmalarımızı Veterinerlik Müdürlüğümüz ve Temizlik İşleri Müdürlüğümüz hızlı bir şekilde yapıyor ve bu çalışmalarımız devam edecek” dedi.

“ZOR DÖNEMLERDEN GEÇİYORUZ”

Başkan Şerifoğulları, “Tabi ülke olarak 2020 yılında depremler seller ve bu virüsle birlikte de ciddi anlamda zor dönemlerden geçiyoruz. Bize düşen belediye olarak kurum olarak bu zorlukları asgariye indirmek, ortandan kaldırmak hemşehrilerimizin hayatını kolaylaştırmak bunun için mücadele ediyoruz.” diye kaydetti.