Saka Tekstil Fabrikası’nın tanıtım programına Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın konuşması damga vurdu.

ŞERİFOĞULLARI: BU ŞEHRİN GELİŞİMİNE KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Kürsüye çıkan Başkan Şerifoğulları, “Birileri ilimizi 81 il içerisinde en sorunlu il olarak göstermeye çalışıyor. Birileri bu şehrin mutsuzluğundan mutlu olmaya çalışıyor. Birileri de kendi menfaatlerini bu şehrin menfaatlerinden ala görüyor. Ama biz bu kliğe inat, sayın valimizle, sayın milletvekillerimizle, işadamlarımızla, ticaret odamızla, OSB’mizle birlikte ortak hareket ederek bu birliği ve beraberliği sağlayarak inşallah bu şehrin gelişimine katkı sunmaya devam edeceğiz. Yatırımların ayağına gideceğiz. Yatırımcıların ilimize gelebilmesi için ricada bulunacağız, önlerini açacağız. Bunu daha önceden sayın valimizle, milletvekillerimizle, ticaret odamızla, OSB başkanımızla yaptık. TGS’ye 2 defa gittik. Buraya davet ettik. Bu şehri tekstil kent yapabilmek için ricada bulunduk. Yerel yöneticiler olarak her zaman yatırımcılarımızın yanında olacağımızı ifade ettik. Buradan bir kez daha yüksek bir sesle sizlerin emrinizdeyiz, yapacağınız her türlü yatırımda belediye başkanı olarak, milletvekillerimiz olarak, sayın valimiz olarak sizlerin yanında olacağımızı ifade ediyoruz” dedi.

KALDIRIM: ŞEHRİ POZİTİF GÜNDEMLERLE GÜNDEME GETİRMEK GEREKİR

Daha sonra kürsüye çıkan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım da Başkan Şerifoğulları’nun sözlerine destek vererek “Belediye başkanımız haklı olarak bir konu söyledi. Ben şunu söyleyebilirim; Türkiye’deki en sorunsuz illerden birisi Elazığ’dır. Elazığ bütün sorunlarını hemen hemen aşmıştır. Çok az sorunu kalan illerden birisidir. Türkiye’yi çok iyi bilen, tanıyan hatta ilk tanıyan birisi olarak bunu söylüyorum. Bir yerde sorunları en emin etmeniz, sıfırlamanız mümkün değildir. Ama yaklaşım da Elazığ’da şu anda çok pozitif. Sorunu sorun olarak görmek en büyük sorundur. Sorunu bir pozitif argümana dönüştürmemiz, onu bir fırsat olarak görmeniz, sorundan bir proje çıkarmanız, oradan bir çözüm çıkartmanız orada en kıymetli olanı budur bence. Sürekli sorunları konuşmak, dile getirmek yatırımcıyı da ürkütür, herkesi ürkütür ve şehrin vizyonunu, ufkunu daraltır. Dolayısıyla bu tür dedikodulardan, özellikle iş dünyasının önünde bu tür dedikodulardan uzak durmak gerekir. Şehri pozitif gündemlerle gündeme getirmek gerekir” şeklinde konuştu.

KALDIRIM: BU ÜLKENİN İNSANLARINI ÜRKÜTMEK KİMSENİN HAKKI DEĞİL

Vali Kaldırım, “Bu arkadaşlar hepsi başka alanlarda özellikle sıkıntı olduğu dönemlerde kolay para kazanabilirlerdi. Başka alanlara gidip kolay, hiç fiziki yatırım yapmadan para kazanabilirlerdi. Çok ciddi emek ortaya koyuyorlar, çok ciddi fedakarlık yapıyorlar ve adeta bir hayır işi yapıyorlar. Dolayısıyla bu ülkenin insanlarını ürkütmek kimsenin hakkı değil, üzmek kimsenin hakkı değil. Önünü kesmek, moralini bozmak kimsenin hakkı değil. Dolayısıyla sorunları bilelim, konuşalım, onları projeye dönüştürelim, nasıl çözebiliriz ona bakalım, ona odaklanalım. Ama sürekli ‘sorun’ ‘sorun’ deyip herkesi üzmenin de bir anlamının olmadığını düşünüyorum. Hele Elazığ’a bunun hiç yakışmadığını düşünüyorum. Elazığ gibi kadim geçmişi olan, sağlam kültürü olan, her zaman dünyaya örneklik teşkil etmiş, insan kaynağı yetiştirmiş ve her zaman değer katmış bir şehrin bunlarla uğraşmaması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HABER: SITKI TAŞEL