Habertürk televizyonunda yayınlanan “Nedir, Ne Değildir” programında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Elazığ'a geldikten sonra tatile gitmesi konusu tartışılıyordu.

Bunun üzerine CHP Eski Milletvekili Berhan Şimşek sorulan soruya karşılık olarak Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğullar’ınıda sahada görmediğini iddia ederek Şerifoğulları’nın halkın yanında olmadığını, deprem olduktan sonra sahada olmadığını dile getirdi. Şimşek'in iddiaları üzerine Şahin Şerifoğulları telefonla canlı yayına bağlandı.

“OTURDUĞUNUZ YERDEN YALAN SÖYLEYİP İFTİRA ATAMAZSINIZ”

Başkan Şerifoğulları Şimşek’e sert cevap vererek, “bir faydanız bırakın da acımızı yaşayalım” dedi.

Başkan Şerifoğulları’nın açıklamaları şöyle oldu; “Oturduğunuz yerden yalan söyleyip iftira atamazsınız. Faydanız yok, bırakında acımızı yaşayalım yaralarımızı saralım. Deprem olduğu andan itibaren sahadayız. Mahalle mahalle dolaşarak halkımızın içindeyiz. Devletimiz tüm imkanlarını burada seferber etmiş durumda. Halkın içinden gelen ve her zaman vatandaşlarımız ile bir arada olan bir belediye başkanı olduğumu sosyal medya hesaplarımızdan da görebilirsiniz. Siz oradan öyle rahatça insafsızca atıp tutamazsınız. Buyurun Elazığ’a gelin oradan öyle konuşmak kolay. Ekranlarda konuşacağınıza buyurun ilimize gelin ve vatandaşlarımızın yanında olun”